SOS Kinderdorpen organiseert schrijfwedstrijd

Donderdag 20 november is het de internationale 'Dag van de rechten van het Kind'. Een dag waarop kinderen en hun rechten centraal staan. Wij vinden dat elk kind recht heeft op een familie en een liefdevol thuis.

Of je familie nu groot is of klein, je ze heel erg lief vindt of soms even niet: familie is je basis en je kunt niet zonder. Dat geldt voor alle kinderen, hier en over de wereld. En al deze kinderen hebben een stem, die ze mogen laten horen. Zeker op deze dag. En dat kan nu! Doe nu zelf of samen met je klas mee met de SOS Familie schrijfwedstrijd en maak kans om op 20 jouw stem te laten horen in de Eerste Kamer in Den Haag! 

Hoe?
Schrijf een brief aan Marc & Mark: dat zijn kinderombudsman Marc Dullaert en de Nederlandse premier Mark Rutte. In deze brief schrijf je over waarom familie belangrijk is voor jou en voor jouw toekomst. Dat mag je natuurlijk op je hele eigen manier doen. Je mag vragen stellen, jouw verhaal of dromen beschrijven, een gedicht schrijven: wat vind je leuk aan jouw familie, wat zijn de dingen die jullie samen doen, wat zou je nooit willen misen en waarom is dat zo belangrijk? Als je het samen met de klas doet, dan kan ook iedereen zijn eigen brief schrijven.

Zo doe je mee!
Print hieronder het wedstrijdformulier uit en schrijven maar!

Schrijfwedstrijdformulier
Stuur de brieven voor vrijdag 7 november in 1 envelop op naar:
SOS Kinderdorpen
Antwoordnummer 46001

1060 VB Amsterdam
Een postzegel is niet nodig

Voor meer informatie of een speciaal lespakket met informatie over deze dag, kun je altijd een mail sturen naar ons.


Winnaars
De winnende klassen met de beste brieven worden op 12 november op deze website bekend gemaakt. Zij mogen op 20 november naar Den Haag om in de Eerste Kamer met Marc Dullaert te praten over waarom familie nu zo belangrijk is, voor kinderen en hun toekomst. Daarnaast krijgen jullie een rondleiding over het Binnenhof. Een dag in de wereld van de politiek dus, waarin jij je stem kan laten horen! Veel schrijfplezier!

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS Kinderdorpen organiseert schrijfwedstrijd pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / SOS Kinderdorpen organiseert schrijfwedstrijd mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */