SOS-Kinderdorpen regelt onderdak voor Pakistaanse vluchtelingen

19 juni 2009 – Het geweld in het noordwesten van Pakistan heeft drie miljoen mensen op de been gebracht. Er wordt voorspeld dat duizenden kinderen en volwassenen de status van vluchteling krijgen. In samenwerking met de Pakistaanse autoriteiten heeft SOS-Kinderdorpen opvang geregeld voor deze vluchtelingen.


De vluchtelingen ontberen de meest elementaire zaken als voedsel, water en onderdak. Voor het grootste deel van hen is (nog) geen plek in een vluchtelingenkamp. De internationale kinderhulp-organisatie pleit voor acute hulp aan met name de kinderen onder de vluchtelingengemeenschap.

 

Oorzaak geweld
Het geweld in Pakistan is de afgelopen weken toegenomen, doordat de Taliban geleidelijk steeds meer invloed kreeg op het bestuur en het maatschappelijk leven in onder andere de Swatvallei. Daardoor zijn al vanaf de zomer van 2008 burgers op de vlucht geslagen. Het besluit van de regering een militair offensief te starten om de Pakistaanse Taliban terug te dringen heeft een nieuwe vluchtelingenstroom op gang gebracht.

Opvang kinderen noodzakelijk
SOS-Kinderdorpen heeft in Peshawar voor opvang gezorgd voor met name kinderen en hun moeders. Naast opvang wordt er ook gezorgd voor eerste levensbehoeften zoals levensmiddelen, kleding, medische zorg en psychologische begeleiding. Het is nu nog onduidelijk hoe lang het conflict gaat duren en wanneer mensen weer naar hun huis terug kunnen keren. Tot die tijd blijven de vluchtelingen in de opvang. Voor kinderen die door het conflict hun ouders hebben verloren, worden de mogelijkheden voor langdurige opvang in één van de Pakistaanse SOS-kinderdorpen onderzocht.

SOS-Kinderdorpen is sinds 1975 actief in Pakistan. Momenteel zijn er 8 bestaande kinderdorpen en nog eens 2 kinderdorpen in aanbouw in Muzaffarabad en Quetta. Daarnaast zijn er duurzame projecten op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. Direct na de aardbeving van 2005 hebben wij noodhulp verleend. SOS Pakistan is de enige organisatie die van de overheid wezen uit Kashmir op mag vangen.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS-Kinderdorpen regelt onderdak voor Pakistaanse vluchtelingen pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / SOS-Kinderdorpen regelt onderdak voor Pakistaanse vluchtelingen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */