SOS-Kinderdorpen overhandigt petitie nationale Dag van het Gezin

17 juli 2009 – Gisteren heeft SOS-Kinderdorpen aan het ministerie voor Jeugd & Gezin een petitie overhandigd. De petitie bevat handtekeningen van mensen die, net als de internationale kinderhulporganisatie, willen dat er meer aandacht wordt besteed aan de Dag van het Gezin op 15 mei.

15 mei werd al in 1993 door de VN uitgeroepen tot officiële Dag van het Gezin. Maar in Nederland wordt deze dag nog niet actief gevierd. Daar wil SOS-Kinderdorpen Nederland verandering inbrengen. De Dag van het Gezin moet een dag worden waarop men in Nederland viert hoe bijzonder het is om op te kunnen groeien in een liefdevolle omgeving, maar ook stil staat bij de vele kinderen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Juist voor díe kinderen zet SOS-Kinderdorpen zich in.

Deze petitie, die op 15 mei jongstleden werd gestart, wordt gesteund door vele sympathisanten, waaronder vrijwilligers en SOS-ambassadeurs zoals Anky van Grunsven, Jan Smit en Annemarie van Gaal.


Marcel Beerthuizen overhandigt petitie aan directeur Jeugd & Gezin
De directeur Jeugd & Gezin toonde zich enthousiast over het initiatief: “Wij organiseren al verschillende acties rondom deze dag. Het ministerie wil het initiatief breder onder de aandacht van de bevolking brengen. Het is belangrijk dat mensen zich bewust zijn van het geluk om op te groeien in een gezin.”

Marcel Beerthuizen, algemeen directeur SOS-Kinderdorpen: “SOS-Kinderdorpen zorgt ervoor dat wees- en verlaten kinderen over de hele wereld kunnen opgroeien in een liefdevolle gezinssituatie. Wij bieden deze kinderen de mogelijkheid om op te groeien in een veilige omgeving waar ze zich kunnen ontwikkelen en de juiste basis leggen voor een zelfredzame toekomst. Wij vinden het belangrijk dat er ook in Nederland wordt stil gestaan bij het belang van een warme thuissituatie. Daarom vragen wij aandacht voor de Dag van het Gezin”.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS-Kinderdorpen overhandigt petitie nationale Dag van het Gezin pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / SOS-Kinderdorpen overhandigt petitie nationale Dag van het Gezin mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */