Steun voor ontheemde families in Oekraïne

oekraine_16april2015.jpgIn de Oekraïnse steden Loehansk en Starobilsk ondersteunen we in met onze familieversterkende programma's in totaal 351 kinderen en hun families, van wie 134 kinderen uit families komen die door de conflicten ontheemd in eigen land zijn geraakt. Op dit moment is de situatie in de Oekraïnse steden Loehansk en Starobilsk tamelijk kalm, maar de angst voor nieuwe schermutselingen blijft aanwezig. "Elke minuut van stilte omarm ik", vertelt SOS medwerker Svetlana:"Soms ben ik zelfs bang om te praten om de stilte niet te doorbreken."

Wekelijks ontvangen 40 families voedselpakketten en hygiëne kits. Elke dag hebben psychologen in Loehansk en Starobilsk individuele- en groepssessies met ongeveer 12 kinderen, waarin ze praten over de trauma's die ze hebben meegemaakt en ze leren om te gaan met hun-negatieve- emoties. De noodzaak voor medicijnen en kleding blijft hoog. Naast psychologische en materiële steun, bieden we ook pedagogische hulp aan; van logopedie tot wiskunde, biologie en Engelse lessen. 

Samenwerking
Om nog meer kinderen en hun families te kunnen ondersteunen is SOS Kinderdorpen eind maart de samenwerking aangegaan met Unicef. Gezamenlijk willen we in de komende 9 maanden de rechten beschermen van de meest kwetsbare ontheemde families, zodat hun kinderen kunnen opgroeien in een veilige en liefdevolle familieomgeving.  We willen dit bereiken door 'gemeenschapcentra' op te richten in 4 steden in de Loehansk regio, waarbij we 9.000 kinderen en hun families willen ondersteunen. SOS staf heeft inmiddels nieuwe medewerkers hiervoor getraind op het gebied van bepaling van de hulpvraag, crisisinterventie, geweldspreventie en het behoud van de kwaliteit van de geboden zorg. SOS medewerker Lyudmila: "We hopen dat ons nieuwe project het leven van duizenden kinderen verbetert."

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Steun voor ontheemde families in Oekraïne pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Steun voor ontheemde families in Oekraïne mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */