SOS kinderdorpen in Israël en Gazastrook zijn safe zones

Ondanks de gevechten in de afgelopen weken in en rondom de Gazastrook, zijn de kinderen in SOS kinderdorpen Megadim en Neradim (Israël) en Rafah (Gazastrook) veilig. Militairen, overheden en hulporganisaties in de regio zijn geïnformeerd over de GPS coördinaten van de SOS kinderdorpen. Daarnaast zijn de kinderdorpen gemerkt als veilige zones in twee categorieën: kinderbescherming zones en scholen.

De kinderen in de SOS kinderdorpen zijn nog allemaal veilig, maar de kinderen in kinderdorp Neradim maken wel dagelijks mee dat ze met moeders en medewerkers moeten schuilen vanwege het alarm dat afgaat in verband met eventuele raketinslagen. Kinderdorp Neradim ligt wat zuidelijker in Israël en is daardoor wat dichterbij de huidige gevechten. In SOS kinderdorp Megadim is het relatief rustig voor de SOS families en medewerkers.

                             v                     

De families en medewerkers van SOS kinderdorp Rafah in Gaza zijn vooralsnog veilig. Wel waren afgelopen week de helft van de kinderen van het kinderdorp bij familieleden in verband met de Ramadanviering. SOS Kinderdorpen Palestina checkt dagelijks of het goed met ze gaat en werkt samen met UN Relief Works Agency (UNRWA) om de kinderen terug te kunnen brengen naar het kinderdorp, zodra dat veilig genoeg is. Daarnaast heeft SOS kinderdorp Rafah van de UNRWA 3.000 liter brandstof gekregen voor elektriciteit. De families en jeugd wonen nu in negen van de twaalf familiehuizen om energie en water te besparen.                                                                  

Coördinator Sami Ajjour voor het kinderdorp in Rafah zei onlangs: 
“De kinderen en moeders in het kinderdorp weten niet of het dag of nacht is. Iedereen heeft het gevoel in een nachtmerrie te leven, en wacht tot de oorlog is afgelopen.” De kinderen houden zich binnen bezig met tekenen, muziek, koken, schoonmaken, lezen, en toneelspelen.

CEO Richard Pichler van SOS Kinderdorpen Internationaal deed een oproep:
[Previously disseminated on 9 July 2014]
“The eruption of violence in Israel and the Palestinian Territories again has had a direct impact on the SOS Children’s Village located near Rafah, in the southern Gaza Strip. A number of air strikes appear to have targeted locations not far from the village, which has no political affiliation. The SOS children are currently unable to leave the village because of safety concerns. We remind all parties to the conflict to respect their obligation under international human rights law to protect the lives and well-being of children. We trust they will do everything they can to ensure that no harm befalls the SOS Children’s Villages programme and its children.”
 

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS kinderdorpen in Israël en Gazastrook zijn safe zones pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / SOS kinderdorpen in Israël en Gazastrook zijn safe zones mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */