SOS Kinderdorpen in Haïti treft voorbereidingen voor Orkaan Matthew

Orkaan Matthew heeft de kust van Haïti bereikt. De orkaan gaat gepaard met veel regen en windsnelheden van 220 kilometer per uur. SOS Kinderdorpen is sinds vrijdag actief om voorbereidingen te treffen voor de komst van deze orkaan.

SOS familie in kinderdorp Haïti

Voorbereidingen orkaan Matthew in Haïti

Op vrijdag is SOS Kinderdorpen in Haïti begonnen om via gemeenschapshuizen en sociale centra mensen te informeren over de kracht van de orkaan Matthew en de voorbereidingen die de mensen zelf kunnen treffen in hun eigen huizen. Op zaterdag zijn moeders in de gemeenschappen in Haïti gestart met het aanleggen van voedselvoorraden.

Daarnaast heeft de overheid van Haïti aangegeven dat alle scholen op het eiland op maandag en dinsdag en eventueel woensdag gesloten moet blijven. De overheid heeft ook gevraagd of scholen, in geval van nood, beschikbaar kunnen zijn als noodopvang. In deze context hebben onze collega’s in Haïti ook de nodige voorbereidingen getroffen in de SOS scholen. Indien nodig kan SOS Kinderdorpen op verschillende manieren noodhulp bieden op Haïti. Onder andere door direct noodhulp te bieden aan de  gemeenschappen waar SOS Kinderdorpen al actief is via de familieversterkende programma’s.
 

Hulp na aardbeving Haïti

In 2010 was SOS Kinderdorpen één van de organisaties die direct in actie kwam na de verwoestende aardbeving. Door de solide bouwstijl was het kinderdorp na de aardbeving het enige bouwwerk in de omgeving dat ongeschonden was gebleven. Het diende toen als noodopvang voor getroffen kinderen en families uit de omgeving.

SOS Kinderdorpen in Haïti

Al sinds 1978 is SOS Kinderdorpen actief in Haïti. Er zijn op het eiland drie kinderdorpen, vier jongerenhuizen, vier SOS basisscholen, twee beroepsopleidingen en vier SOS Sociale centra van waaruit we families in de gemeenschap ondersteunen met de familieversterkende programma’s.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je het laatste nieuws van SOS Kinderdorpen ontvangen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik meld me aan

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS Kinderdorpen in Haïti treft voorbereidingen voor Orkaan Matthew pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / SOS Kinderdorpen in Haïti treft voorbereidingen voor Orkaan Matthew mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */