SOS Kinderdorpen biedt kinderen veiligheid tijdens natuurrampen

Recente rampen in de Filipijnen, Nepal en Haïti leveren het bewijs

Wanneer een SOS kinderdorp wordt getroffen door een natuurramp is het cruciaal dat de infrastructuur de kinderen, moeders en staf bescherming biedt. Dankzij de hoge bouwstandaard die SOS handhaaft, hebben natuurrampen geen vat op de gebouwen in de kinderdorpen.Filipijnen: Super Tyfoon Haiyan

In November 2013 richtte tyfoon Haiyan een ravage aan in Tacloban, een stad in het oosten van de Filipijnen. De 101 kinderen en hun moeders van SOS kinderdorp Tacloban moesten op de daken van hun familiehuizen klimmen om aan de verwoestende modderstroom te ontkomen. De huizen en gebouwen in het kinderdorp, waren vrijwel de enige in de wijde omgeving die na de tyfoon nog overeind stonden. Om die reden zijn de kinderdorpen vaak een veilige haven voor de omliggende gemeenschap wanneer er een natuurramp plaatsvindt.
 Dankzij hun veerkrachtige constructie zijn de SOS Kinderdorpen vaak een veilige haven voor de omwonende gemeenschap tijdens een natuurramp.

Ashish Bansai, Manager Constructie SOS Kinderdorpen Internationaal Azië: “De SOS familiehuizen en gebouwen zijn door hun veerkrachtige contructie bestand tegen windsnelheden van 250 km/u. Typhoon Haiyan bereikte zelfs een piek van 350 km per uur, waarschijnlijk de zwaarste storm ooit gemeten, maar de huizen doorstonden ook deze storm zonder grote beschadigingen." 


 

Nepal: wederopbouw huizen
Vóór de aardbeving in april 2015, die 600.000 mensen dakloos maakte, bestonden er in Nepal geen bouwstandaarden. Nu, na de aardbeving voldoen de Nepalese bouwstandaarden nog steeds. SOS Kinderdorpen Nepal heeft inmiddels 320 families geholpen met de wederopbouw van hun huizen. Ook helpt SOS met de herstelwerkzaamheden van de verwoeste scholen.      

Haïti: Orkaan Matthew
Op Haïti werden in oktober 2016 meer dan 2 miljoen mensen getroffen door orkaan Matthew. Meer dan 750 scholen werden verwoest. De Hermann Gmeiner school in Les Cayes kwam er vanaf met enkel water- en dakschade. Naast het mede helpen opbouwen van scholen en gemeenschapscentra, heeft SOS Kinderdorpen ook noodhulp in de vorm van voedselpakketten en gezondheidszorg geboden aan kinderen en families.


Lees hier meer over de SOS noodhulp na orkaan Matthew
Lees hier meer over de SOS noodhulp na de aardbeving in Nepal
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer nieuws van SOS Kinderdorpen ontvangen? Meld je dan direct aan voor onze nieuwsbrief.

Ja, ik meld me aan 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS Kinderdorpen biedt kinderen veiligheid tijdens natuurrampen pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / SOS Kinderdorpen biedt kinderen veiligheid tijdens natuurrampen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */