SOS families terug in kinderdorp Juba

Zes maanden nadat de SOS families uit kinderdorp Juba - Zuid Soedan geëvacueerd werden, zijn ze veilig teruggekeerd naar hun familiehuizen.

In de tien familiehuizen en drie jongerenhuizen in het kinderdorp wonen de 81 kinderen en 24 jongeren die in 2014 moesten vluchten voor het geweld in Malakal. Het noodlot blijft ze achtervolgen: in juli 2016 laaide ook in Juba het geweld op en moesten ze hun thuis wederom ontvluchten, daarbij vrijwel alles achterlatend wat ze hadden.Familiehuizen en faciliteiten hersteld

Het kinderdorp werd tijdens dit recente conflict volledig geplunderd. Toen de rust wederkeerde en we de veiligheid konden borgen, is SOS Kinderdorpen direct gestart met de herstelwerkzaamheden aan de familiehuizen en faciliteiten. Alberto Fait, projectcoördinator van SOS Kinderdorpen vanuit Juba: “De huizen zijn opgeknapt en voorzien van nieuwe meubels, de water- en elektriciteitsvoorzieningen hersteld en het puin is geruimd. Tot hun grote blijdschap konden de families, jongeren en staf 19 januari 2017 veilig terugkeren naar hun huizen.”

Fait: “De kinderen hebben de afgelopen maanden veel te verduren gehad. De angst en onzekerheid, het tijdelijke nieuwe onderkomen waarbij we met alle families en jongeren dicht op elkaar in twee huizen woonden: het heeft veel van iedereen gevergd. Maar ook deze storm zijn we veilig doorgekomen. De kinderen worden intensief begeleid en gesteund, maar ze zijn vrolijk en er hangt een positieve energie.”

Weer thuis
Ook Richard Wani, Directeur van SOS Kinderdorpen in Zuid-Soedan ziet dat de terugkeer naar het kinderdorp de kinderen goed doet: “De kinderen zijn enorm blij nu ze weer terug zijn in het kinderdorp. Ze rennen over het terrein; lachend, zingend, voetballend, spelend. Blij met de ruimte om weer –veilig- buiten te spelen. Natuurlijk zijn ze ook blij dat ze weer in hun eigen kamer kunnen slapen. Samen met hun moeders hebben ze de ruimtes heringericht. Terugkomen naar het kinderdorp betekent heel veel voor ze: ze zijn weer thuis.”

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS families terug in kinderdorp Juba pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / SOS families terug in kinderdorp Juba mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */