SOS directeur Shankar Pradhananga doet verslag van situatie in Nepal

SOS Kinderdorpen directeur Shankar Pradhananga van Nepal vertelt hoe inmiddels tachtig procent van de inwoners van Kathmandu op straat, in speeltuinen en op voetbalvelden leeft. Pradhananga: “De situatie is echt vreselijk op het moment. Omdat mensen zo bezorgd zijn om hun veiligheid en die van hun families, zijn veel winkels gesloten. Het is voor iedereen lastig om aan spullen te komen. We richten ons nu op kinderen en hun families in Kathmandu Vallei waar de schade het grootst is. Ik ben heel trots dat onze medewerkers van SOS Nepal dat doen, ondanks hun eigen zorgen over de situatie.”
 
Doneer en steun de kinderen in Nepal

Volgens directeur Pradhananga is het een uitdaging om de noodhulpoperatie goed te laten verlopen. “Als je daar niet op let, kan er onrust ontstaan in de kampen. We zijn dan ook in contact met de politie en het leger, om te zorgen dat de mensen veilig zijn. We hebben ook contact met andere partners zoals het Rode Kruis, dus we zijn niet alleen. De distributie in de kampen is lastig, en daarbij komt nog de zorg voor epidemieën. Een andere, grote zorg die we hebben, is voor de mensen die hun huis kwijt zijn en niet terug kunnen. We moeten lange termijn plannen maken. Het is een grote uitdaging om de meest behoeftigen te identificeren, vaak families met kinderen. Als we kinderen tegengekomen zonder ouders of familie, dan zorgen we voor hen.”
 
Op langere termijn zal SOS Kinderdorpen er alles aan doen om alleenstaande kinderen met hun ouders en familie te herenigen. Nationaal directeur Shankar Pradhananga: “Als dat niet lukt, worden ze opgevangen door een nieuwe familie in een van onze kinderdorpen. In het Nepal van voor de aardbeving, waren kinderen door armoede al erg kwetsbaar. Maar nu zijn nog meer kinderen blootgesteld aan de chaos die deze natuurramp heeft veroorzaakt.”

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS directeur Shankar Pradhananga doet verslag van situatie in Nepal pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / SOS directeur Shankar Pradhananga doet verslag van situatie in Nepal mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */