SOS-ambassadeur Jan Smit uitgenodigd door minister Koenders

28 september 2009- Afgelopen zaterdag 26 september werd in Den Haag een groot evenement georganiseerd door minister Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking. SOS-ambassadeur Jan Smit ontmoette de minister, praatte met hem over ons werk en de bijdrage ervan voor ontwikkelingssamenwerking en gaf een optreden voor de tweeduizend aanwezigen.


Minister Koenders heeft ontwikkelingssamenwerking de afgelopen periode gemoderniseerd en heeft partners uit alle lagen binnen de Nederlandse samenleving gevonden die hieraan willen bijdragen. Vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties, maar ook tal van bekende en onbekende Nederlanders waren afgelopen 26 september aanwezig om te laten zien dat ontwikkelingssamenwerking een zaak van iedereen is. En dat het juist nu zo’n belangrijke functie vervult. Minister Koenders: “Op dit moment dreigen de allerarmsten de dupe te worden van een crisis die ze zelf niet hebben gecreëerd. Bij ons leidt de crisis misschien tot verlies van inkomen, bij hen tot levensbedreigende armoede. Juist nu moeten we daarom in actie komen om de Millenniumdoelen te halen. Met vereende krachten kunnen we goede resultaten behalen.“

SOS-Kinderdorpen was ook uitgenodigd omdat juist onze organisatie een aanpak heeft die duurzaam is: we bieden een lange termijn oplossing door kinderen niet alleen nu te helpen, maar ook te kijken naar hoe zij zichzelf gedurende de rest van hun leven kunnen ontwikkelen en onderhouden. Jan Smit was als ambassadeur van SOS-Kinderdorpen aanwezig en sprak met minister Koenders over ons werk. Hij vertelde over de projecten die hij had bezocht en over de kinderen die hij had ontmoet.

Samen met andere NGO-ambassadeurs zoals Daphne Bunskoek, Marco Borsato en Katja Schuurman en zakenmensen zoals Peter Bakker van TNT, Chifri Guindo van Merck&Co en Ronald van Zetten van HEMA werd gesproken over de mogelijkheden om meer samenwerking met het bedrijfsleven en tussen NGO’s onderling. Afsluitend gaf Jan een spetterend optreden voor alle aanwezigen. 

Meer info is te vinden op www.ontwikkelingssamenwerking.nu

.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS-ambassadeur Jan Smit uitgenodigd door minister Koenders pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / SOS-ambassadeur Jan Smit uitgenodigd door minister Koenders mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */