Scholieren van Het Amsterdams Lyceum halen ruim 70.000 euro op

In het kader van het 100-jarig jubileum heeft het Amsterdams Lyceum (HAL) een sponsoractie opgezet die in het teken stond van goed onderwijs voor jongeren in Guinee-Bissau. Met unieke acties hebben de scholieren van het Amsterdams Lyceum geld ingezameld voor de renovatie van twee basisscholen in de provincie Canchungo. Dankzij de inzet van de Amsterdamse scholieren is het streefbedrag van 40.000 euro met ruim 30.000 euro overschreden. Een fantastisch resultaat!

Unieke acties

In totaal kwamen 42 klassen in actie en werden er meer dan 85 verschillende activiteiten bedacht om geld in te zamelen voor SOS Kinderdorpen. Zo was er een klas die 24 uur lang ging vasten, gingen twee meiden uit de derde klas 235 kilometer fietsen en zette een aantal scholieren diverse schoonmaakacties op touw.

 

In actie voor Guinee-Bissau

Het Amsterdams Lyceum heeft geld ingezameld voor renovatiewerkzaamheden van twee scholen. Zo zullen er daken worden gerepareerd, wordt er een waterput vernieuwd, zulllen er toiletten worden afgebouwd én een kleuterschool. Een belangrijk onderdeel van de renovatie, want goed kleuteronderwijs geeft een solide basis voor het basisonderwijs. Dit programma heeft directe invloed op 685 scholieren uit de regio en op de omliggende gemeenschap.

Lees meer over scholenproject in Guinee-Bissau

Het Amsterdams Lyceum in actie voor SOS Kinderdorpen

Wil jij ook in actie komen voor SOS Kinderdorpen? Start dan een actie.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Scholieren van Het Amsterdams Lyceum halen ruim 70.000 euro op pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Scholieren van Het Amsterdams Lyceum halen ruim 70.000 euro op mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */