Samen eten voor SOS Kinderdorpen

AMSTERDAM – Tijdens de perslunch afgelopen donderdag in &samhoud places, werd de aanwezige pers flink verrast toen bleek dat ze een opwarmmaaltijd voorgeschoteld kregen. Een gezonde maaltijd weliswaar, en nog vanuit een goed hart bovendien. Onder het motto samen eten, samen delen, zal een deel van de maaltijdopbrengst naar SOS Kinderdorpen gaan. 

De journalisten waren uitgenodigd voor de lancering van een nieuwe, innovatieve voedingslijn in het twee-sterrenrestaurant  &samhoud places. Deze voedingslijn bleek te bestaan uit de kant-en-klaarmaaltijden die vanaf eind maart in de schappen van de Albert Heijn liggen. Topkok Moshik Roth wil zo laten zien dat het mogelijk is om een gezonde, vegetarische en bezielende maaltijd te verkopen in de supermarkt.  Bezielend, want Roth wil deze maaltijden ook graag delen: voor elke verkochte maaltijd van &samhoud eet een kind in een SOS kinderdorp groente mee. En daarmee werd meteen het startschot gegeven voor de nieuwe samenwerking tussen &samhoud en SOS Kinderdorpen.

Om het werk van de internationale kinderhulporganisatie met eigen ogen te aanschouwen, bezochten Moshik Roth en directeur Ingrid Smolders van &samhoud places afgelopen week twee SOS kinderdorpen  in Ghana. De sterrenkok kookte samen met een SOS moeder en deed met haar boodschappen op de lokale groentemarkt. Hat was een onvergetelijke ervaring, vonden ze. Roth en Smolders waren erg onder de indruk van het bezoek. Het credo van &samhoud komt namelijk perfect overeen met de insteek van SOS Kinderdorpen: together we build a brighter future.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Samen eten voor SOS Kinderdorpen pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Samen eten voor SOS Kinderdorpen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */