Record aantal deelnemers tijdens 9e wandeltocht voor SOS Kinderdorpen

Zaterdag 21 mei deden maar liefst 422 wandelaars mee aan de prachtige benefietwandeltocht voor SOS Kinderdorpen. Een recordaantal voor deze 9e editie van de tocht die langs bos, landerijen en het boerenklompenpad in de omgeving van Doorn leidde. De wandeltocht -georganiseerd door vrijwilligers van SOS Kinderdorpen uit de regio Utrecht- leverde ruim 3.500 euro op. Daarmee kunnen weer veel kinderen geholpen worden met een liefdevolle opvang in een nieuwe familie.

Ondanks de officiële starttijd van 8 uur 's ochtends, stonden de eerste fanatiekelingen al om half 7 klaar om te gaan. Gelukkig was de inmiddels doorgewinterde organisatie hierop voorbereid: de 7 routes waren de dag ervoor al gepijld en de inschrijftafels stonden al vroeg gereed. "De opkomst was weer heel divers", aldus Joke van Grootveld,organisator van deze tocht. "Er waren -net als in voorgaande jaren- veel mensen die trainen voor de vierdaagse met de 40 km route. Maar we zagen ook bijvoorbeeld een opa met kleinzoon van een jaar of 10 die samen de 30 km gingen lopen. Ook leuk is dat we elk jaar een aantal vaste wandelaars terugzien. En dat de leeftijden enorm uiteenlopen: van een vijfjarig meisje dat 10 km liep tot een mevrouw van in de 90 die voor de 15 km tocht ging!"   

De gezellige rustpunten onderweg zorgden voor de nodige versnaperingen, en leverden tegelijkertijd extra opbrengsten voor SOS Kinderdorpen op. Joke van Grootveld: "We hebben veel te danken aan alle vrijwilligers die elk jaar weer meehelpen: verkeersregelaars, EHBO'ers van het Rode Kruis, de Kaasboerderij Doornvoort en de familie Doornenbal voor de locaties en de vele mensen die ontelbare potten koffie zetten, poffertjes bakken en broodjes verkopen. En natuurlijk onze geweldige sponsor: ISZ De Brug uit Driebergen." 

Volgend jaar wordt de extra bijzondere tiende editie van de Wandeltocht georganiseerd, de jubileum editie, op zaterdag 20 mei 2017. 

 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer nieuws van SOS Kinderdorpen ontvangen? Meld je dan direct aan voor onze nieuwsbrief.

Ja, ik meld me aan

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Record aantal deelnemers tijdens 9e wandeltocht voor SOS Kinderdorpen pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Record aantal deelnemers tijdens 9e wandeltocht voor SOS Kinderdorpen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */