Project Sao Bernardo stopgezet

De afgelopen jaren is gewerkt aan het opzetten van een nieuw kinderdorp in Sao Bernardo, Brazilië, een programma dat volledig met Nederlandse donaties gefinancierd zou worden. Door teveel onzekerheden over het programma, heeft SOS Kinderdorpen Nederland echter moeten besluiten niet te investeren in dit programma. Een moeilijke en pijnlijke beslissing die we bij zeer hoge uitzondering nemen. We gaan onverminderd door met het helpen van families en kinderen in Brazilië.
 
Lokale wetgeving
Reden voor de onzekerheden is een nieuwe wetgeving in Brazilië met betrekking tot de opvang van kinderen zonder de zorg van hun ouders. Deze nieuwe wetgeving schrijft onder andere voor dat de kinderen in de gemeente moeten worden opgevangen waar zij zijn geboren. Door ontwikkelingen rondom deze wetgeving en de samenwerking met lokale overheden, ontstond er recent teveel onzekerheid over de vorm en haalbaarheid van het kinderdorp in Sao Bernardo.

Kinderen blijven bij SOS

SOS Brazilië gaat onverminderd door met haar doel: kinderen de geborgenheid van een liefdevolle thuissituatie bieden. Ook wij blijven vanuit Nederland zorg dragen voor de kinderen die al wel een thuis hebben in 3 gehuurde huizen in Sao Bernardo. De kosten voor hun dagelijkse levensonderhoud blijven wij financieren.

Giften goed besteed

De steun van Nederlandse donateurs aan Sao Bernardo was groot. Onder andere dankzij de donaties van Vrouwen Bouwen: een netwerk van betrokken, ondernemende vrouwen in Nederland die fondsenwervende activiteiten en bijeenkomsten organiseerden voor dit project. Het plan is om donaties aan Sao Bernardo nu te besteden aan een ander belangrijk programma waar hulp hard nodig is: een nieuw kinderdorp in Yamoussoukro, Ivoorkust. Hier wordt nu gebouwd aan een kinderdorp met 12 familiehuizen waar SOS moeders generaties kinderen met liefde en aandacht zullen grootbrengen. Kijk hier voor meer info.

Mocht u hier nog vragen of opmerkingen over hebben, neem dan gerust contact op met ons service team via 020 - 30 32 500.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Project Sao Bernardo stopgezet pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Project Sao Bernardo stopgezet mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */