Prinses Margriet en Jan Smit op bezoek in Libanon

12 juni 2017 - Tijdens een tweedaags werkbezoek aan SOS Kinderdorpen bezocht het tweetal projecten voor kindvluchtelingen. Dit in aanloop naar Wereldvluchtelingendag op 20 juni.

Jan Smit en Prinses Margriet op werkbezoek bij SOS Kinderdorpen in Libanon
Bekijk het item in het NOS 20:00 uur Journaal van 12 juni (scroll door naar 16:35 min).

Naar aanleiding van het bezoek aan het Interim Care Centre in Khonshara waar SOS Kinderdorpen gevluchte kinderen en families ondersteunt met opvang, psychosociale begeleiding en de distributie van primaire levensbehoeften zegt Prinses Margriet: “SOS Kinderdorpen biedt hier psychosociale zorg en medische zorg aan de kinderen en er zijn caseworkers die met de families werken. Er wordt volledige zorg geboden. Zonder dat zou ik niet weten wat er van ze terecht moet komen.” 

Ook Jan Smit is geraakt: “Deze kinderen zijn gevlucht uit Syrië en worden opgevangen in een Interim Care Centre van SOS Kinderdorpen. Ze willen dokter, advocaat en onderwijzeres worden, want ze willen allemaal iets terugdoen om andere Syrische kinderen weer te helpen. Dat ze op deze leeftijd daarmee bezig zijn, vind ik zo bijzonder. Om met je eigen broers en zussen een toekomst op te bouwen is van levensbelang.” 

Item Jeugdjournaal 14 juni 2017:


 

Kindvluchteling Mahmood (14) uit Syrië: 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Prinses Margriet en Jan Smit op bezoek in Libanon pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Prinses Margriet en Jan Smit op bezoek in Libanon mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */