Orkaan Matthew in Haïti: families en kinderen in onze programma's ongedeerd

6 oktober 2016 – De afgelopen dagen raasde orkaan Matthew door het Caribische gebied. SOS Kinderdorpen Haïti had voorzorgsmaatregelen getroffen om de veiligheid van de kinderen in onze zorg te waarborgen en via gemeenschapshuizen en sociale centra mensen in de gemeenschappen geïnformeerd om voorbereidingen te treffen.

We zijn blij dat we kunnen melden dat alle kinderen en families in onze programma’s ongedeerd zijn gebleven. Er zijn wel meldingen van wateroverlast en schade aan de daken van SOS woningen en de SOS school in Les Cayes.

Hulp na orkaan Matthew in Haïti

Indien nodig kan SOS Kinderdorpen op verschillende manieren noodhulp bieden op Haïti. Onder andere door direct noodhulp te bieden aan de gemeenschappen waar SOS Kinderdorpen al actief is via de familieversterkende programma’s. 

Noodhulp na aardbeving Haïti

In 2010 was SOS Kinderdorpen één van de organisaties die direct in actie kwam na de verwoestende aardbeving. Door de solide bouwstijl was het kinderdorp na de aardbeving het enige bouwwerk in de omgeving dat ongeschonden was gebleven. Het diende toen als noodopvang voor getroffen kinderen en families uit de omgeving.

SOS Kinderdorpen in Haïti

Al sinds 1978 is SOS Kinderdorpen actief in Haïti. Er zijn op het eiland drie kinderdorpen, vier jongerenhuizen, vier SOS basisscholen, twee beroepsopleidingen en vier SOS Sociale centra van waaruit we families in de gemeenschap ondersteunen met de familieversterkende programma’s.
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer nieuws van SOS Kinderdorpen ontvangen? Meld je dan direct aan voor onze nieuwsbrief.

Ja, ik meld me aan

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Orkaan Matthew in Haïti: families en kinderen in onze programma's ongedeerd pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Orkaan Matthew in Haïti: families en kinderen in onze programma's ongedeerd mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */