Opening tijdelijk SOS Child Care Centre in Damascus

Zondag 14 december was een koude en regenachtige dag in Damascus, maar voor 20 kinderen, 6 moeders en de medewerkers van SOS Syrië kon de dag niet stralender zijn. Kinderen rennen lachend rond, hun ogen schitteren.Deze dag opende het tijdelijke Child Care Centre Damascus zijn deuren. Na jaren van leegstand door de oorlog, bruist het weer van leven.

In het centrum kunnen 20 kinderen verblijven. Kinderen van alle leeftijden -alleen of met broers en zussen- die door de voortdurende oorlog gescheiden zijn van hun ouders en verwante familie. Kinderen die in de ijzige winterkou op straat zwierven zonder eten, bescherming, zorg, met een enkel laagje kleding aan hun lijf. Het SOS Child Care Centre is de plek dat ze 'thuis' kunnen noemen. Een plek waar ze kind kunnen zijn en de warmte, privacy, bescherming, liefde en zorg krijgen van een SOS moeder. En een kans om de gruwelijkheden van de oorlog te verwerken.

Mouhannad (11), zijn broertje Mouhammad (7) en zus Elisar kijken hun ogen uit, onderwijl hun blijdschap verwoordend: "Dit is een kasteel en we gaan koningen en koninginnen zijn hier", "Wat is de keuken groot!", "Kijk mijn kast heeft een spiegel aan de binnenkant", "Oh we kunnen basketbal spelen en voetballen", "We gaan onze foto's aan de muur hangen, om het nog mooier te maken", "Wauw, we gaan zo veel pret hebben hier".

Tijdens hun verblijf probeert SOS de ouders of andere verwante familie van de kinderen, die de zorg kunnen dragen, te traceren opdat ze herenigt kunnen worden. Voor de kinderen bij wie dat helaas niet mogelijk is, blijft SOS Syrië met liefde zorgen. 

Mouhammed: "Ik wens dat alle kinderen die de kou voelen hier binnen kunnen komen met ons. het is hier heel groot en wij kunnen hier allemaa samen in vrede leven."

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Opening tijdelijk SOS Child Care Centre in Damascus pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Opening tijdelijk SOS Child Care Centre in Damascus mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */