SOS-kinderdorp Canchungo officieel geopend

23 oktober 2008 - Na maanden bouwen was het eind oktober dan eindelijk zo ver: SOS-kinderdorp Canchungo in Guinee Bissau werd met een feestelijke ceremonie officieel geopend.

Het nieuwe kinderdorp Canchungo werd feestelijk geopend door de Secretaris Generaal van SOS Kinderdorf International Richard Pichler, in het bijzijn van de Premier van Guinee Bissau, Carlos Correia. Ook andere lokale hoogwaardigheidbekleders waren aanwezig.

SOS-kinderdorp Canchungo
Het SOS-kinderdorp Canchungo is het derde kinderdorp in het West-Afrikaanse land. Ten tijde van de opening woonden er zestig kinderen en 12 SOS-moeders. In de komende maanden komen er nog meer jongens en meisjes bij. De kinderen worden in fases in hun nieuwe huizen verwelkomd, zodat zij en hun SOS-moeders aan elkaar kunnen wennen. In totaal zullen uiteindelijk 120 kinderen een blijvend thuis vinden in SOS-kinderdorp Canchungo.
Opening SOS-kinderdorp Canchungo

Het nieuwe kinderdorp
Dit nieuwe kinderdorp bestaat uit twaalf gezinshuizen, één kleuterschool en een basisschool en een huis voor de SOS-moeders in opleiding. De kleuterschool en de basisschool bieden plaats aan zo’n 300 kinderen: zowel aan kinderen uit het kinderdorp alsmede uit de directe omgeving.

Opening SOS-kinderdorp Canchungo
SOS-Kinderdorpen directeur Albert Jaap van Santbrink: “De komst van het nieuwe kinderdorp in Canchungo betekent een enorme impuls voor de omgeving. De allerarmste kinderen kunnen wij nu opvangen en de kans op een goede toekomst bieden. De scholen in het kinderdorp zorgen ervoor dat de kinderen uit de wijde omgeving van het dorp goede scholing ontvangen. De werkgelegenheid is gestimuleerd, tientallen vrouwen en mannen hebben een baan in het SOS-dorp, waardoor zij hun gezinnen kunnen onderhouden. Bovendien zijn er wegen aangelegd waardoor de regio beter bereikbaar is geworden. De mogelijkheden voor de lokale omgeving zijn enorm toegenomen. Een geweldig resultaat.”

Het kinderdorp is met Nederlandse giften gefinancierd. Zowel donateurs als bedrijven gaven gul voor de bouw van de gezinshuizen voor weeskinderen in Canchungo. Namens de kinderen en moeders uit Canchungo; hartelijk bedankt!

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS-kinderdorp Canchungo officieel geopend pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / SOS-kinderdorp Canchungo officieel geopend mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */