SOS-kind naar de Olympische Spelen

De 16-jarige Tiphanie uit SOS-kinderdorp Calais in Frankrijk is een uitzonderlijk getalenteerde zwemster. Daarom heeft ze een speciaal ticket ontvangen om samen met 17 andere getalenteerde sporters de Olympische Spelen in Beijing bij te wonen. Daarnaast zal ze participeren in een liefdadigheidsproject ter plaatse.

U kunt haar ervaringen in China volgen op dit speciale weblog.

De getalenteerde zwemster is door de Franse zwemfederatie FFN uitgekozen om deel te nemen aan een project, geinitieerd door de liefdadigheidsorganisatie Secours Populaire Français. Van 9 tot 18 augustus zullen de 18 getalenteerde sporters een interessante rondreis door China maken. Ook zullen ze twee Olympische evenementen bijwonen: de voorrondes trampoline springen en een basketbalwedstrijd.

Uiteindelijk zullen ze, in het kader van het liefdadigheidsproject, systemen voor het verzamelen van regenwater overhandingen aan families uit Zhaona village, in de provincie Gansu.

Olympsiche Spelen
Tiphanie's grote passie
Tijdens haar zwemtrainingen bij de zwemclub in Cailais werd haar talent 'ontdekt'. Ze kreeg het advies om te kijken of ze op de Hogeschool voor Sport werd aangenomen. Op haar 13e werd Tiphanie aangenomen op de Hogeschool voor Sport in Dunkirk. Tiphanie: "In Calais trainde ik twee keer per week, maar in Dunkirk werd dit twee trainingen per dag en ik zwem dan tien tot twaalf kilometer per dag." Daarnaast trainde ze ook nog eens vijf uur per week in de sportschool. Binnenkort zullen al deze inspanningen zijn vruchten afwerpen.

Ze werd lid van het zwemteam van Dunkirk, dat bestaat uit allemaal jonge talenten, en deed mee aan een groot aantal wedstrijden
. Tevens won ze allerlei medailles tijdens regionale en nationale toernooien. Tijdens het Franse Kampioenschap won ze zelfs van een bekende en hele goede bekende Franse zwemster

Voor het komende schooljaar weet ze al welke doelstellingen ze wil behalen: "Ik wil steeds beter worden, zodat ik zo snel mogelijk wordt gevraagd voor het Franse nationale zwemteam." Dus wie weet zien we Tiphanie wel bij de Olympische Spelen van 2012...

Olympische Spelen

The whole family by her side
Tiphanie werdt in december 2000 onder de zorg geplaatst van SOS-Kinderdorpen Frankrijk en kon vervolgens in een liefdevol gezin opgroeien.

Haar hele familie steunt haar tijdens al haar trainingen en wedstrijden. Brigitte, SOS-moeder van Tiphanie: "Sports was heel belangrijk in de ontwikkelingen van haar sociale vaardigheden. Daarnaast kreeg ze veel zelfvertrouwen, zowel op persoonlijk, sociaal en professioneel vlak.

SOS-kinderdorp Calais alsook onze hele organisatie is trots op deze kampioen en wensen haar een geslaagd verblijg in Beijing!

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS-kind naar de Olympische Spelen pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / SOS-kind naar de Olympische Spelen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */