Noodhulp werkt: Filipijnse families langzaam maar zeker weer op de been

De ravage die supertyfoon Haiyan heeft achtergelaten was niet te overzien. Niet alleen het kinderdorp Tacloban was vernietigd, maar in de hele omgeving was alles weggevaagd. Met uw hulp startten we een noodhulpprogramma om niet alleen het kinderdorp, maar ook families in de wijde omtrek te helpen hun leven weer op te bouwen.

We werken vanuit een gehuurde accommodatie ongeveer 5 kilometer vanaf het kinderdorp Tacloban en hebben tot nu toe al veel kunnen doen:

  • Op dit moment zitten nog 81 kinderen in zogenaamde Kinship Care programma’s, waarbij de kinderen worden opgevangen door aanverwante familieleden (zoals grootouders, tantes en ooms). Met steun van het noodhulpprogramma kunnen zij voor de kinderen zorgen. 
  • Families ontvangen een Home in a Box, een doos met daarin basale huishouditems, zoals borden, glazen, bestek, lakens, zeep en klamboes. Al deze spullen zijn de mensen kwijtgeraakt en dat beperkt ze bij het opbouwen van een nieuw bestaan. De SOS moeders hebben inmiddels 102 van de 450 beschikbare dozen uitgedeeld, 78 aan families in familieversterkende programma’s en 24 aan families in Kinship Care programma’s.
  • Inmiddels zijn 216 families weer op weg naar financiële zelfstandigheid, omdat we ze helpen een vast inkomen te vergaren. 36 families ontvingen 18 glasvezel vissersboten, inclusief motors en netten. Ook gaven we 29 fietstaxi’s weg, 44 veestapels, 19 uitgebreide gereedschapskisten. En hielpen we 19 families bij het opnieuw opzetten van hun verwoeste bedrijfjes, zoals eettentjes en winkels. Doel is om uiteindelijk 264 families opnieuw een inkomen te geven.
  • Er zijn nu nog 3 Child Friendly Spaces operationeel. Hier kunnen kinderen naartoe voor plezier en afleiding. De materialen van de inmiddels gesloten locaties zijn overgedragen aan het districtshoofd om te gebruiken in hun kinderopvangfaciliteiten.
  • Er zijn verschillende projecten gaande om te helpen de omgeving weer op te bouwen en families weer van een eigen huis te voorzien. Daarvoor worden nu de mogelijkheden tot samenwerking met lokale partners onderzocht. Ondertussen zijn we druk bezig met de wederopbouw van het kinderdorp Tacloban. Dat gaat echter langzaam omdat de materialen uit Cebu moeten komen. Met de reparatie van de Hermann Gmeiner school beginnen we zodra de schoolvakanties zijn begonnen.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Noodhulp werkt: Filipijnse families langzaam maar zeker weer op de been pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Noodhulp werkt: Filipijnse families langzaam maar zeker weer op de been mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */