Noodhulp SOS Kinderdorpen in Syrië

Update noodhulpprogramma in Syrië

Als gevolg van de aanhoudende gevechten in Aleppo zijn duizenden mensen dakloos geraakt en verstoken van een dak, voedsel en water. Het team van SOS Kinderdorpen in Syrië draait overuren. Hieronder een update van de werkzaamheden van het SOS team.

Maandag 15 augustus is het noodhulpteam, bestaande uit lokale medewerkers van SOS Kinderdorpen in Syrië, gestart met het volgende:

  • Het uitdelen van warme maaltijden aan 2.500 families (12.500 mensen). Dit wordt gedaan in samenwerking met Syrian Arab Red Crescent (SARC) ofwel de Syrische Rode Halve Maan.
  • Daarnaast is het team bezig met de voorbereidingen voor een kindvriendelijke ruimte in een gebied ten zuiden van Aleppo om daar gezinnen die door de gevechten de stad zijn ontvlucht te helpen. In deze kindvriendelijke ruimte biedt SOS Kinderdorpen aan Syrische kinderen en hun familie een veilige plek en zorgt de organisatie ervoor dat ze kunnen eten en drinken, dat ze naar school gaan en dat ze medische zorg krijgen als dat nodig is.
SOS team in Aleppo, Syrië

  • SOS Kinderdorpen zet een mobiele medische kliniek op om basiszorg te bieden aan vluchtelingen. We werken met SARC samen om zorg te verlenen voor de meer ernstige gevallen. In de afgelopen maand heeft SOS Syrië betaald voor 14 levensreddende chirurgische ingrepen en bereidt zich voor op het uitbreiden van hulp aan kinderen die gewond zijn geraakt in het conflict.
  • In Hamdaniya in het zuidwesten van Aleppo gaan SOS Syrië en SARC ook samenwerken. Hulp is daar dringend nodig; 5000 families slapen hier op straat. Daarom zullen de kindvriendelijke ruimte en het SOS Interim Care Centre - die in april gesloten waren in verband met gevechten – worden heropend. Deze locaties zullen als basis dienen voor maaltijdbereiding en voedseldistributie. SOS Kinderdorpen in Syrië wil hier ook een opvanglocatie en twee extra kindvriendelijke ruimtes openen voor vluchtelingen.

  • Daarnaast zal SOS Syrië drie tijdelijke scholen openen - twee in Aleppo en een derde buiten de stad. Openbare scholen zijn momenteel gesloten en zullen waarschijnlijk niet snel openen in verband met de aanhoudende gevechten. Volgens het ministerie van Onderwijs in Syrië waren er voor de oorlog 4.040 scholen in Aleppo. Nu zijn dat er 686. Slechts 17 procent van de kinderen gaat dit jaar naar de lagere school, dit in vergelijking met 87 procent voor de oorlog in Syrië. Het percentage van de kinderen op de middelbare school is gedaald van 74 procent voor de oorlog tot 26 procent in 2016.
  • Voor de komende winter worden er voorbereidingen getroffen om winterkleding en andere benodigdheden te verdelen. Het verspreiden van de winterkleding aan Syrische vluchtelingen zal begin oktober plaatsvinden.

Meer informatie over onze noodhulp aan vluchtelingenAanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.

Ja, ik meld me aan!

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Noodhulp SOS Kinderdorpen in Syrië pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Noodhulp SOS Kinderdorpen in Syrië mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */