Noodhulp in Nepal van start, kinderdorpen vangen families op

Op zaterdagochtend vond vlakbij de Nepalese hoofdstad Kathmandu de ergste aardbeving sinds 1934 plaats, die inmiddels duizenden levens heeft geëist. Doordat SOS Kinderdorpen al sinds 1970 actief aanwezig is in Nepal en daarom bekend is met de infrastructuur, konden we direct na de aardbeving in actie komen. Er is door de lokale overheid een kamp opgezet in SOS Kinderdorp Kavre, waar SOS eerste hulp verleent en voedsel en water uitdeelt. Daarnaast is SOS kinderdorp Jorpati omgebouwd tot kamp waar eerste hulp wordt verleend en waar tenten zijn opgezet voor families om te overnachten. SOS moeders bereiden voedsel  om uit te delen aan slachtoffers. 
 

Families herenigen

Hulpverleners van SOS Kinderdorpen inventariseren nu hoe en waar zogeheten child-friendly spaces, kindvriendelijke ruimtes, kunnen worden opgezet. Deze zijn uiterlijk dinsdagochtend klaar. In deze speciale ruimtes kunnen kinderen in een veilige omgeving spelen, leren en krijgen ze psychosociale zorg, voeding, medische hulp en kleding. De child-friendly spaces worden opgezet op bestaande plekken in de gemeenschap, waar alle kinderen in nood toegang tot krijgen. Ook kunnen ouders hun kinderen daar gedurende de dag gerust achterlaten, zodat ze hun eigen zaken op orde krijgen of slachtoffers kunnen helpen. De komende dagen zullen na inventarisatie de activiteiten van SOS Kinderdorpen verder worden opgeschaald, om vooral families en kinderen met elkaar te herenigen.
 

Steun de kinderen en hun families in Nepal

SOS kinderen, moeders en medewerkers zijn veilig en ongedeerd en de huizen in de kinderdorpen staan nog overeind. Maar voor veel Nepalezen is de situatie veel minder goed afgelopen. SOS Kinderdorpen is direct internationaal een noodhulpactie gestart, waardoor kinderen en families in Nepal geholpen kunnen worden. Daar is veel geld voor nodig. Wil je helpen?Met Koningsdag voor de deur, vragen wij mensen die op de Vrijmarkt staan om met (een deel van) hun opbrengst de noodhulpactie te steunen in Nepal: giro 2280 onder vermelding van Nepal. Of doneer direct:


Steun kinderen in NepalFamilies worden opgevangen in kinderdorpen in omgeving

Waterdistributie in getroffen gebied

Overzicht van het rampgebied

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Noodhulp in Nepal van start, kinderdorpen vangen families op pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Noodhulp in Nepal van start, kinderdorpen vangen families op mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */