Noodhulp CAR nuttig en nog steeds broodnodig

Sinds december 2013 organiseert SOS Kinderdorpen een noodhulpprogramma in de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR). Tot nu toe zijn in totaal zo´n 4.500 mensen in het kinderdorp Bangui opgevangen en beschermd. 

In december groeide het aantal mensen dat een veilig onderkomen in het SOS Kinderdorp Bangui zocht tot 1.000 mensen. Op dat moment besloot de dorpsdirecteur om de lagere school van SOS Kinderdorpen om te bouwen tot een opvangcentrum. Zijn voorraad eten, water en brandstof voor de generator – vlak voor de crisis ingeslagen uit voorzorg – maakte dat alle vluchtelingen goed verzorgd konden worden. De periodieke bescherming van internationale vredesmachten garandeerde hun veiligheid.

Inmiddels ontvangen de vluchtelingen medische zorg in de mobiele kliniek die Medecins sans Frontières (MSF) in het kinderdorp heeft geïnstalleerd. Daar behandelt MSF gewonden en zorgt het medische personeel van SOS voor algemene zorg aan kinderen en hun families. Zelfs SOS moeders en tantes met EHBO-kennis bieden een helpende hand. De dagelijkse lange rijen van mensen voor de kliniek getuigen dat het noodhulpprogramma nog altijd meer dan nodig is. 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Noodhulp CAR nuttig en nog steeds broodnodig pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Noodhulp CAR nuttig en nog steeds broodnodig mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */