Noodhulp activiteiten op vier locaties gestart

Direct na de aardbeving in Nepal op zaterdag 25 april, startte SOS Kinderdorpen noodhulpactiviteiten op vier locaties in Nepal. De gevolgen van de ramp zijn enorm: er zijn al meer dan 4.400 doden bekend, en meer dan 8.000 gewonden. Die aantallen lopen steeds verder op. De humanitaire gevolgen zullen naar verwachting enorm zijn: vooral kinderen zijn kwetsbaar in deze noodsituaties.

SOS Kinderdorpen werkt al meer dan 45 jaar met lokale mensen in Nepal. SOS is geen noodhulporganisatie, maar kan juist snel in actie komen door de aanwezigheid in het land en de kennis van de  infrastructuur. Inmiddels zijn er drie noodhulpkampen opgezet in Dhulukhel/Kavre, Byashi/Bhaktapur en Khokana/Lalitpur, die onder de zorg vallen van SOS Kinderdorpen. Ook biedt de kinderhulporganisatie noodhulp aan vanuit SOS kinderdorp Jorpati in Kathmandu.

Doneer en steun de Nepalese families
 
Veilige, kindvriendelijke ruimtes
Er is een eerste SOS Child Friendly Space opgezet met de hulp van leraren van SOS kinderdorp Kavre. Er volgen nog meer kindvriendelijke ruimtes, omdat deze belangrijk zijn voor kinderen na een ramp: hier kunnen ze in een veilige omgeving spelen, leren en krijgen ze psychosociale zorg, voeding, medische hulp en kleding. De SOS child-friendly spaces worden opgezet op bestaande plekken, waar alle kinderen in nood toegang tot krijgen. Ook kunnen ouders hun kinderen daar gedurende de dag gerust achterlaten, zodat ze hun eigen zaken op orde krijgen of slachtoffers kunnen helpen.
 
SOS moeders en jongeren
Daarnaast zijn jongeren en moeders uit de omliggende SOS kinderdorpen al vanaf zondag bezig met het uitdelen van voedsel en water aan slachtoffers van de aardbeving. Medewerkers van SOS hebben direct voor tenten gezorgd, waar 150 mensen in Bhaktapur konden overnachten. De SOS kinderdorpen in de Kathmandu Vallei  zijn allemaal open voor kinderen in nood. Hier worden eerste hulp, bescherming, onderzoek, voedsel en medicijnen geboden. Op het moment zijn SOS medewerkers  in het veld, om te onderzoeken hoe en waar de noodhulp op te schalen in de komende dagen.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Noodhulp activiteiten op vier locaties gestart pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Noodhulp activiteiten op vier locaties gestart mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */