Nieuwe noodhulp voor Syrische kinderen in de Tartous regio

SOS Kinderdorpen versterkt haar noodhulp in Syrië met de opening van twee kindvriendelijke ruimtes en een tijdelijk zorgcentrum in Tartous, een veilige plek aan de kust voor duizenden mensen die het oorlogsgeweld ontvluchten.

Kinderen in Syrië met smileys
Kindvriendelijke ruimtes

De nieuwe kindvriendelijke ruimte kan hulp bieden aan minstens 2.500 kinderen. Daarnaast is er een mobiele kindvriendelijke ruimte die gebruikt kan worden om kinderen in de nabijgelegen gebieden te bereiken. Dit tijdelijke centrum zal zorg bieden aan 450 kinderen zonder familie. De centra bevinden zich op het platteland buiten de havenstad Tartous.

“Trauma’s bij kinderen zijn aan de orde van de dag”, zegt Alia Al-Dali, internationaal directeur van de Midden-Oosten en Noord-Afrikaanse regio’s." Door het openen van kindvriendelijke ruimtes en mobiele activiteiten in Tartous, zijn we in staat om duizenden getraumatiseerde kinderen te bereiken. We zullen psychologische en emotionele zorg als ook een veilige plek bieden waar kinderen weer kind kunnen zijn. Een plek waar je kunt spelen, leren en vrienden kunt maken."

Kinderen weer veilig
“Er is een enorm grote hulpvraag in Syrië naar bescherming van kinderen en jongeren zonder ouders of die gescheiden zijn van hun ouders, familie of verzorgers’ aldus Al-Dalli. "Met het openen van het tijdelijke zorgcentrum nemen wij een leidende rol om deze kinderen te helpen. Bovendien werken wij samen met UNICEF om deze en andere kinderen scholing te bieden, wat hen een perspectief op de toekomst geeft". De kindvriendelijke ruimtes zullen naast traumabegeleiding, ook educatieve en recreatieve activiteiten bieden. 

Wat SOS nog meer doet aan noodhulp in Syrië

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Nieuwe noodhulp voor Syrische kinderen in de Tartous regio pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Nieuwe noodhulp voor Syrische kinderen in de Tartous regio mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */