Nepal - 100 dagen na de aardbeving

100 dagen geleden werd Nepal getroffen door een alles verwoestende aardbeving die het leven kostte aan duizenden mensen en miljoenen mensen trof. SOS kinderen, moeders en medewerkers in onze kinderdorpen en programma’s bleven gelukkig ongedeerd. In de afgelopen 100 dagen hebben we vanuit onze bestaande faciliteiten en programma's  hebben we meer dan 28.000 kinderen en hun families geholpen. Maar we hebben ook 3.000 lacterende moeders en senioren kunnen helpen in de 14 getroffen regio’s. De focus ligt nu volledig op de wederopbouw.

Wat heeft uw donatie mede betekend?

Noodhulp
Uitdelen van voedsel, schoon drinkwater, tenten, kleding, dekens, medicijnen, sanitaire kits en het aanbieden van basale medische hulp.

Child care spaces
tpa-picture-75168.jpgWe hebben 25 child care spaces geopend, waar dagelijks 2.000 kinderen worden opgevangen en indien noodzakelijk medische zorg wordt verleend. De families van deze kinderen worden bijgestaan bij het heropbouwen van hun leven.

Kinderdorpen
35 verweesde en ontheemde kinderen zijn opgenomen in onze kinderdorpen.

Onderdak

  • SOS kinderdorp Jorpati ving 1.000 kinderen uit de omgeving op en bood ze voedsel, water, eerste hulp en medische zorg.
  • 300 mensen kregen tijdelijk onderdak in kinderdorp Koteshwar.
  • Honderden omwonenden van Sanothimi schuilden in de SOS school.
  • Uitgifte van ‘home in a box’; dozen met kleding, beddengoed, voedsel en dagelijkse gebruiksartikelen

Wederopbouw 

  • Families herenigen in NepalEr is een kinship (verwantschap) programma opgezet om te zorgen dat verweesde kinderen door familieleden worden opgevangen.
  • 1.000 families zijn opgenomen in ons livelihood (kostwinning) programma, om ze te helpen hun levens op de rails te krijgen. Ze worden bovendien in ons familieversterkende programma opgenomen, zodat hun kinderen tijdens deze zware periode gesteund worden.
  • Herbouw van 300 huizen in de omgeving van onze child care spaces, waar we de afgelopen maanden veel met de inwoners van de gemeenschap hebben samengewerkt.
  • Wederopbouw van 4 openbare scholen. De bouw van de school in Lakhuridanda staat op het punt van beginnen, de selectie voor de drie andere scholen is bezig. 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Nepal - 100 dagen na de aardbeving pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Nepal - 100 dagen na de aardbeving mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */