Meer vrouwen en kindvluchtelingen

7 december 2015 - Na een aantal zeer gespannen dagen, is de situatie aan de grens tussen Griekenland en Macedonië wat kalmer geworden.

Nog altijd zijn er protesten om de grens voor iedereen te openen, maar op dit moment verlaten mensen ook het kamp om te kijken naar andere mogelijkheden om verder te kunnen reizen. Of ze gaan terug naar Athene. Bussen met vluchtelingen komen echter nog altijd aan. Doordat de procedure bij de grens nu langzaam gaat in verband met de ingevoerde controle -enkel mensen uit Syrië, Irak en Afghanistan worden toegelaten- staan de vluchtelingen vaak lang in de rij en moeten ze de nachten buiten doorbrengen.


Er is in de afgelopen maand een grote stijging te zien in het aantal kinderen en vrouwen onder de vluchtelingen bij de grensovergangen: 52% ten opzichte van 27% in de zomer. In de winterkou brengt dat vooral voor baby's en jonge kinderen extra gevaar met zich mee. De kans op onderkoeling en longontsteking is groot, zeker nu vele kinderen oververmoeid zijn door alle ontberingen die ze tijdens hun reis hebben moeten doorstaan. Dagelijks worden baby's in de meest moeilijke omstandigheden ter wereld, waarna de reis direct wordt voortgezet, met alle gevolgen voor moeder en kind van dien.

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer nieuws van SOS Kinderdorpen ontvangen? Meld je dan direct aan voor onze nieuwsbrief.

Ja, ik meld me aan

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Meer vrouwen en kindvluchtelingen pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Meer vrouwen en kindvluchtelingen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */