Maya en Deepak ontvangen Hermann Gmeiner Award 2014

Vandaag stonden een docente uit India en een architect uit Nepal in de spotlights. Uit handen van Siddartha Kaul, president van SOS Kinderdorpen, ontvingen zij de prestigieuze Hermann Gmeiner Award 2014. De award is in het leven geroepen om opvallende prestaties van mensen die in een SOS kinderdorp zijn opgegroeid, te eren. De winnaars ontvangen ook een cheque ter waarde van 7500 Euro.

Maya Dhal (24) helpt kinderen die school moesten opgeven, om terug te keren in de klas. 27 kinderen uit de sloppenwijken ontvangen door haar weer onderwijs. Ze droomt ervan dat basisonderwijs toegankelijk is voor alle kinderen in India. “Ik ben hier gekomen door SOS Kinderdorpen, ik weet niet eens waar mijn biologische ouders zijn. Ik ken alleen mijn SOS moeder en broers en zussen. Mijn moeder is mijn rolmodel”, sprak de geëmotioneerde Maya.

Deepak (39) sprak ook vol liefde over zijn SOS familie in Jorpati, waar hij gewoon kon opgroeien zonder dat zijn handicap hem begrensde. Hij was de eerste persoon in een rolstoel in Nepal die een graad in de Architectuur behaalde. Zijn prestaties op dit gebied en zijn voortrekkersrol als pleitbezorger van de rechten voor gehandicapte mensen, bezorgde hem de prijs.

“Maya en Deepak zijn twee mensen die, ondanks alle obstakels op hun weg, succesvol zijn geworden door hard te werken. Maar bovenal zijn zij mensen die willen delen met de mensen die het minder goed hebben getroffen. En dat vind ik het belangrijkste”, aldus meneer Kaul.
De cheques zijn mogelijk gemaakt door een donatie van wijlen mevrouw Helene Weiner.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Maya en Deepak ontvangen Hermann Gmeiner Award 2014 pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Maya en Deepak ontvangen Hermann Gmeiner Award 2014 mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */