Lila verwelkomd in kinderdorp Sanothimi

De tienjarige Lila was met haar nichtjes aan het buiten spelen toen de aardbeving Nepal trof. Het huis waar ze woonde stortte volledig in; haar ouders en zes andere familieleden werden begraven in het puin. Twee familieleden konden worden gered, maar haar ouders overleefden het niet. 

De buren van Lila, die enig kind was, informeerden SOS Kinderdorpen Nepal over haar situatie. Op dat moment woonde ze bij één van haar tantes, maar zij bleek niet in staat om de zorg voor Lila volledig op zich te nemen. SOS Nepal heeft, samen met de autoriteiten geprobeerd om andere verwante familie te vinden, maar de zoektocht leverde helaas niks op. Lila werd twee weken later met open armen verwelkomd in SOS kinderdorp Sanothimi.

Zwaar herstelproces
De eerste dagen na aankomst waren zwaar voor Lila; ze was erg van streek en had moeite zich te voegen naar haar nieuwe SOS familie. Haar SOS moeder en negen broertjes en zusjes hebben Lila omringd met liefde en zorg, en stapje voor stapje kan ze zich een open stellen. Haar jongste SOS broertje is ook verweesd door de aardbeving, waardoor ze zich aan elkaar kunnen optrekken.

"De kinderen die hun ouders hebben verloren door de aardbeving staan voor een uitdagend psychologisch herstelproces", vertelt Shankar Pradhananga - SOS Nepal National Director. "Voor degenen die in een SOS kinderdorp worden opgenomen, is het accepteren van een SOS moeder als hun nieuwe verzorger en SOS broertjes en zusjes als hun eigen nieuwe broertjes en zusjes is moeilijk. Zeker in de eerste periode, waarin ze nog achtervolgd worden door het traumatische verlies van hun ouders."

Inmiddels is Lila ingeschreven voor de Hermann Gmeiner School Sanothimi en zit ze in de vierde klas. Ze vindt het leuk om naar school te gaan. Als ze thuis is, voert ze graag de visjes in het kleine aquarium.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Lila verwelkomd in kinderdorp Sanothimi pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Lila verwelkomd in kinderdorp Sanothimi mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */