Let op!

Naar aanleiding van een aantal meldingen van donateurs over vreemde telefonische donatieverzoeken, hebben we helaas moeten constateren dat iemand uit naam van SOS Kinderdorpen belt met het verzoek een donatie te doen. Zonder toestemming van SOS Kinderdorpen. Een vervelende situatie, waarbij we er alles aan doen om ervoor te zorgen dat dit niet meer gebeurt.
 
Heb je het idee dat dit jou is overkomen? Lees dan onderstaande goed door.
 
Je bent gebeld door SOS Kinderdorpen?
Je bent gebeld door SOS Kinderdorpen, maar je twijfelt of je daadwerkelijk een medewerker van SOS Kinderdorpen hebt gesproken? Om hier zeker van te zijn kun je ons altijd mailen (info@soskinderdorpen.nl) of tijdens kantooruren bellen (020-3032500). Wij kunnen namelijk zien of je bent gebeld door ons of door iemand die zegt namens SOS Kinderdorpen te bellen. Ook als je een klacht hebt over het telefoongesprek kun je dat aan ons laten weten.
 
Hoe weet je dat je een medewerker van SOS Kinderdorpen aan de lijn hebt?
Wij bellen je alleen als je donateur van ons bent, net bent geworden of ons in het verleden al eens gesteund hebt. We vragen nooit om een eenmalige donatie. We vragen ook nooit om zelf een gift te storten op een rekeningnummer. We vragen je nooit om je gegevens te delen. Wel kan het zijn dat we je gegevens controleren. In dat geval kunnen we zelf jouw gegevens vertellen en vragen we of dit klopt.
 
Ten slotte hangen we nooit zomaar op. Als je iets toezegt, controleren we alles nogmaals. En na afloop wijzen we jou, volgens de Telecommunicatiewet, op de mogelijkheid je in te schrijven bij het Bel-me-niet register en op het Recht van Verzet. Na het telefoongesprek krijg je een bandje te horen waarin je hiervoor kunt kiezen.
 
Heb je een MKB-bedrijf en ben je gebeld door SOS Kinderdorpen?
Ook bedrijven vragen wij nooit direct om een donatie te doen. Als wij je bellen willen we eerst een afspraak maken. Ben je benaderd door SOS Kinderdorpen, maar weet je niet zeker of je echt door ons gebeld bent? Mail dan naar supporter@soskinderdorpen.nl zodat we dit kunnen controleren.  

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Let op! pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Let op! mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */