Lees het in ons jaarverslag

Een liefdevol en veilig thuis in een familie voor ieder kind. Dat is wat we met ons werk willen bereiken. In ons Jaarverslag 2014 kun je lezen wat we afgelopen jaar, mede dankzij de steun van onze donateurs, hebben bereikt voor de kinderen en families in onze programma’s wereldwijd. Daarnaast geven we de verantwoording van onze inkomsten en uitgaven en benoemen we de belangrijke leerpunten en uitdagingen waar we als organisatie voor staan.

Onze programma's in 2014
Het jaar kende verschillende bijzondere en mooie ontwikkelingen. Zo opende het kinderdorp Thai Binh in Vietnam haar deuren, versterkten onze programma’s de familiebasis van 3.200 kinderen in Indonesië en wordt ons oudste kinderdorp in Afrika; Abobo Gare in Ivoorkust gerenoveerd en de programma’s sterker geïntegreerd in de gemeenschap, opdat we in de toekomst nog meer kinderen en families bereiken. In eigen land vestigden we met verschillende debatten- als Kinderen in de Kamer- aandacht voor de rechten van het kind en liet de documentaire van het werkbezoek van Prinses Margriet en Jan Smit zien wat ons werk betekent voor kinderen en families.

In totaal hebben we in 2014 79.000 kinderen een liefdevol en veilig thuis kunnen geven in onze kinderdorpen. En  ondersteunden we maar liefst 243.000 kinderen in 83.800 families met onze familieversterkende programma’s. Het was echter ook een jaar waarin kinderen het slachtoffer werden van grote rampen.  Ebola eiste zijn tol in West-Afrika, en kinderen en hun families in Syrië en Zuid-Soedan gaan nog steeds gebukt onder burgeroorlogen. In totaal hebben we 14,3 miljoen euro kunnen besteden aan directe internationale hulp.

Wij hopen de bevlogenheid, die wij als SOS familie hier in Nederland voelen voor onze missie, op jullie te blijven over te brengen. Om met de woorden van onze oprichter Herman Gmeiner te spreken: “Niemand kan iedereen helpen, maar iedereen kan iemand helpen.”

Bekijk het SOS Kinderdorpen Jaarverslag 2014
Mocht je weinig tijd hebben en wel op de hoogte willen zijn, bekijk dan het korte jaaroverzicht of de losse documenten met een samenvatting van ons werk en/of de belangrijkste statistieken. Als er na het lezen nog vragen zijn, dan beantwoorden we die graag. Veel leesplezier.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Lees het in ons jaarverslag pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Lees het in ons jaarverslag mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */