Tekeningenactie Crayola brengt ruim 20.000 euro op

De actie ‘Tekenen voor een Betere Wereld’ van waskrijtjesmerk Crayola is een groot succes geweest. Op een crowdfunding platform werden alle tekeningen, gemaakt door kinderen van 4 tot 12 jaar, geüpload en kon iedereen zijn favoriete tekening ondersteunen. De actie resulteerde in een opbrengst van €21.633,50 voor SOS Kinderdorpen.

De creatieve actie ‘Tekenen voor een Betere Wereld’  van waskrijtjesmerk Crayola is een groot succes geweest. Tijdens de actie werden kinderen tussen 4 en 12 jaar in heel Nederland en België opgeroepen om een tekening te maken van het ideale thuis voor ieder kind. Op een crowdfunding platform werden alle tekeningen geüpload en kon iedereen zijn favoriete tekening ondersteunen. De actie resulteerde in een opbrengst van  €21.633,50 voor SOS Kinderdorpen.  


Het geld dat met de actie ‘Tekenen voor een Betere Wereld’ is opgehaald, komt ten goede aan de familieversterkende programma’s in onder andere  Ghana, Indonesië, Roemenië en Kenia. Via deze programma’s ondersteunt SOS kwetsbare families door hen te helpen met de zorg en opvoeding van hun kinderen. Om op die manier te voorkomen dat kinderen door omstandigheden worden verwaarloosd of verlaten.

Kim-Lian van der Meij; “ Familie is het belangrijkste wat er is”  

Onze ambassadrice Kim-Lian van der Meij zette zich als gezicht van de actie in Nederland in. Zij riep kinderen op om deel te nemen en was daarnaast betrokken bij de tekenworkshop die werd georganiseerd in het Stedelijk Museum in Amsterdam.
 
Eerder dit jaar reisde Kim-Lian voor SOS naar Macedonië. Hier bezocht ze onder meer een aantal families die steun ontvangen via het familieversterkende programma. De ontmoetingen maakte diepe indruk.  “Als moeder weet ik hoe belangrijk het is dat kinderen een stabiele en liefdevolle plek hebben om op te groeien, bij een familie waar ze onbezorgd kind kunnen zijn. Dat gun je toch ieder kind? Ik vond het heel mooi om in Macedonië te zien hoe kwetsbare families met praktische steun weer een stabiele familie konden vormen. Die basis is zo belangrijk”.

Een belangrijke bijdrage
Margot Ende, algemeen directeur SOS Kinderdorpen, over het belang van de bijdrage naar aanleiding van ‘Tekenen voor een Betere Wereld’: “Wij zijn ontzettend blij met het resultaat van de Crayola-actie. Mede dankzij deze bijdrage kunnen we er bijvoorbeeld voor zorgen dat  in het Indonesische Lembang 850 kwetsbare families ondersteuning krijgen bij de zorg en opvoeding van hun kinderen. Zowel voor het kind als voor de ouders maken we een ontwikkelplan dat erop gericht is dat de familie binnen enkele jaren weer zelfredzaam is.”

Lees hier meer over onze familieversterkende programma's


 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Tekeningenactie Crayola brengt ruim 20.000 euro op pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Tekeningenactie Crayola brengt ruim 20.000 euro op mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */