"Kinderen hebben het recht om onbezorgd kind te zijn"

11 oktober - "Kinderen hebben het recht om onbezorgd kind te zijn", aldus Richard Pichler (CEO - SOS Children Villages international) tijdens de uitreiking van de Nobelprijs 2014.

Onze warme felicitaties gaan uit naar de winnaars van de Nobelprijs voor de Vrede 2014: Malala Yousafzai en Kailash Satyarthi. SOS Kinderdorpen is heel dankbaar voor hun onvermoeibare inzet voor de positie van kinderen in deze wereld. 

De kern van de moed van deze twee unieke individuen is het geloof in de fundamentele rechten van het kind. Namelijk, alle kinderen en jongeren hebben recht:

  • op goede kwaliteit van het onderwijs
  • om te leren over de wereld 

  • om hun eigen mening te ontwikkelen en te uitten 

  • om te spelen en te rusten 

  • om onbezorgd kind te zijn

Het is bijzonder passend dat Malala, als 17-jarige - jongste winnaar ooit - de Nobelprijs voor de Vrede in handen mocht nemen. Jongeren verdienen het niet alleen dat er naar hen geluisterd wordt, maar ook dat zij worden betrokken bij wereldwijde debatten die uiteindelijk bijdragen aan de toekomst van deze jongeren. 

De komende maanden, als de wereldleiders gaan debatteren over de nieuwe reeks milleniumdoelen,  vragen wij hen specifiek om in debat te gaan met de jongeren en zo de kinderrechten een podium te geven. 

 
 
 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer nieuws van SOS Kinderdorpen ontvangen? Meld je dan direct aan voor onze nieuwsbrief.

Ja, ik meld me aan

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= "Kinderen hebben het recht om onbezorgd kind te zijn" pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / "Kinderen hebben het recht om onbezorgd kind te zijn" mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */