Jochem bezoekt werk van SOS Kinderdorpen in Indonesië

Presentator Jochem van Gelder bezocht samen met SOS Kinderdorpen Indonesië. Een confronterende en emotionele reis voor de familieman. “Ik denk niet dat er voor kinderen een meer verschrikkelijke plek is om op te groeien, dan de vuilnisbelt waar ik ben geweest.”

Jochem van Gelder is sinds begin oktober ambassadeur van SOS Kinderdorpen. Om het werk van SOS beter te leren kennen, bezocht hij diverse projecten in het Indonesische Bandung. Zo was hij in kinderdorp Lembang waar kinderen zonder ouders of familie liefdevol worden opgevangen in een SOS familie. Ook bezocht hij een grote vuilnisbelt waar kinderen tegen een schamele beloning plastic verzamelen. “Toen ik daar aankwam, viel de indringende geur me het meeste op. Werkelijk ongekend, die stank. Toen ik beter om me heen keek, zag ik dat op de uitgestrekte vlakte van vuilnis en rotzooi een enorme hoeveelheid mensen rondliepen."
 

Toekomstdromen

Wat was dat confronterend. Want als je aan die kids vraagt wat ze later willen worden dan krijg je dezelfde antwoorden als hier in Nederland. Ze dromen ervan piloot of dokter te zijn, of zelfs een voetballer zoals Messi. En je weet gewoon dat het voor die kinderen bijna onmogelijk zal zijn om die droom te verwezenlijken. Ik denk niet dat er voor kinderen een meer verschrikkelijke plek is om op te groeien, dan op deze vuilnisbelt.”

Familieman in hart en nieren

Jochem van Gelder is zelf vader van drie zoons. De missie om kinderen een liefdevolle familie te geven ligt dan ook dicht bij zijn hart. “Ik ben een echte familieman. Het werk van SOS Kinderdorpen raakt me daarom enorm, de situaties waarin de kinderen moeten leven daar zijn afschuwelijk. Elk kind heeft een lieve familie nodig om op te kunnen bouwen. Ik vind het geweldig dat ik als ambassadeur daar een bijdrage aan kan leveren. Ieder kind heeft het zijn of haar dromen na te streven en te beginnen met goede kansen in het leven. En dat begint bij een liefdevol thuis. Wat een kind leert, geeft het door.”

Jochem schoof maandag 21 november aan bij het tv programma Tijd voor Max. Hier lees je meer over de uitzending

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Jochem bezoekt werk van SOS Kinderdorpen in Indonesië pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Jochem bezoekt werk van SOS Kinderdorpen in Indonesië mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */