Jan Smit neemt cheque van € 45.252 in ontvangst voor SOS Kinderdorpen

DEN BOSCH – Dinsdagavond nam ambassadeur Jan Smit van SOS Kinderdorpen een cheque in ontvangst van € 45.252. De actie was een initiatief van supermarktketen Coop, in samenwerking met telers van oranje paprika’s.

Supermarktketen Coop organiseerde deze zomer een campagne voor SOS Kinderdorpen: de actie van de oranje paprika’s. Van iedere verkochte oranje paprika ging tien cent naar het goede doel, met daarnaast nog het geld dat werd opgehaald met een statiegeldactie. Dit resulteerde in het prachtige bedrag van € 45.252. De cheque werd door commercieel directeur Gerard Koning van Coop overhandigd aan SOS ambassadeur Jan Smit in borrelcafé Jij & Ik in Den Bosch. Daar gaf de zanger nog een privéoptreden die klanten van Coop hadden gewonnen.

De cheque van € 45.252 wordt besteed aan de bouw van SOS kinderdorp Yammousoukro in Ivoorkust. De leefomstandigheden van de kinderen daar zijn erbarmelijk door armoede en de jarenlange burgeroorlog. Zo groeit eenderde van de kinderen  op zonder biologische ouders en gaat slechts eenvijfde van de kinderen naar school. Het nieuwe SOS kinderdorp Yamoussoukro geeft 120 kinderen weer een veilig thuis, waar ze dankzij de liefdevolle SOS moeders weer zorgeloos kunnen opgroeien. Het werk van SOS Kinderdorpen is structureel, en werkt door op de lange termijn. Want wat een kind leert, geeft het door.

                                                            

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Jan Smit neemt cheque van € 45.252 in ontvangst voor SOS Kinderdorpen pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Jan Smit neemt cheque van € 45.252 in ontvangst voor SOS Kinderdorpen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */