Jan Smit diep geraakt terug

Jan Smit is net naar Ivoorkust geweest om projecten te bezoeken van SOS Kinderdorpen. Hij reisde samen met Julia, de winnares van het Junior Songfestival in 2014. De opnames die door de filmploeg van AVROTROS zijn gemaakt, zullen te zien zijn rondom de liveshows van het Junior Songfestival in september. Jan Smit: "Omdat ik zelf vader ben van drie kinderen, komt het nu extra hard binnen."

Jan Smit en JuliJan Smit en Julia in Ivoorkusta maakten kennis met de kinderen in SOS kinderdorp Aboisso en met de families van de familieversterkende programma's van SOS Kinderdorpen in de sloppenwijken. Ze zijn beiden diepgeraakt door de verhalen van en over de kinderen. Jan: "Dan vertelt een jongen van twaalf jaar mij hoe zijn ouders voor zijn ogen zijn doodgeschoten… terwijl hij zich eigenlijk druk zou moeten maken over voetbal en school. Dankzij SOS Kinderdorpen kan hij weer kind zijn, hij krijgt nu liefde en veiligheid. Ik heb met hem een partijtje gevoetbald en het was geweldig om hem weer lachend te zien!" Ook Julia was onder de indruk van de kracht van de kinderen. Ze ontmoette een meisje van haar eigen leeftijd die in de sloppenwijken woont. "Dat meisje moest gewoon elke dag werken en kon niet naar school. Sociaal werkers van SOS Kinderdorpen hebben haar en haar moeder opgevangen. Ze krijgt nu schoolboeken, voedsel en kleding. Ze kan weer naar school! En het mooie is, ze wil graag advocaat worden om later zelf families te kunnen helpen. Zij is zo stoer!"

Ambassadeur én vader
Jan Smit is al zeventien jaar ambassadeur van de internationale kinderhulporganisatie en heeft al vele projecten bezocht. Ook deze reis was emotioneel voor hem. "Omdat ik zelf vader ben van drie kinderen, komt het extra hard binnen. Het is niet te geloven hoe kinderen hier moeten leven. Ze zijn heel arm, maar vaak ook direct slachtoffer van de burgeroorlog die eigenlijk net is afgelopen. Ze hebben dan ook vaak een of beide ouders verloren. Het werk van SOS Kinderdorpen is daarom nog heel hard nodig." De burgeroorlog in Ivoorkust is vier jaar geleden geëindigd en de effecten daarvan zijn nog sterk zichtbaar, vooral in de levens van de Ivoriaanse kinderen. Al meer dan veertig jaar werkt SOS Kinderdorpen in Ivoorkust.

Liveshows
Op dit moment zendt AVROTROS elke dinsdag en donderdag de auditierondes van het Junior Songfestival en de voorbereidingen van de finalisten op weg naar de liveshows uit op NPO Zapp. De live halve finaleshows zijn te zien op zaterdag 19 en 26 september. Na de live finale op zaterdag 3 oktober is bekend wie van de acht finale-acts van dit jaar Nederland gaat vertegenwoordigen bij het Junior Eurovisie Songfestival in Bulgarije. Tijdens deze liveshows kunnen kijkers via bellen en SMS hun stem uitbrengen op hun favoriet. De inkomsten gaan naar SOS Kinderdorpen.

Over SOS Kinderdorpen
SOS Kinderdorpen zet zich al 65 jaar in voor kinderen zonder ouders of veilig thuis. De internationale kinderhulporganisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Het liefst binnen de eigen familie, maar als dat niet meer kan in een SOS familie in een kinderdorp. Kijk voor meer informatie op www.soskinderdorpen.nl 

 

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Jan Smit diep geraakt terug pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Jan Smit diep geraakt terug mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */