SOS-beroepsopleiding in Rwanda krijgt ISO-certificaat

De technische beroepsopleiding van SOS-Kinderdorpen in Rwanda heeft sinds kort als enige school in de hele regio een ISO-certificering. Dit betekent dat de school voldoet aan de zware kwaliteitseisen van het ISO-certificaat. Dit certificaat zegt iets over de professionaliteit van de organisatie; de kwaliteit van het onderwijs en de dienstverlening naar ouders, leerlingen en andere partners, zoals het bedrijfsleven.

Uitreiking ISO-certificaat
Uitreiking ISO-certificaat
Gisela van Bommel, medewerker op de afdeling Internationale Samenwerking van SOS-Kinderdorpen: “ISO-certificering is een wereldwijd erkend systeem om de kwaliteit van een organisatie te toetsen. De kwaliteitseisen liggen hoog en dat onze technische beroepsopleiding in Rwanda aan deze eisen voldoet, is iets waarop alle betrokkenen trots kunnen zijn. Geen enkele andere school in de hele regio heeft een ISO-certificering. Omdat het proces van certificering de kwaliteit van het onderwijs stimuleert, zullen we ook een certificering gaan aanvragen voor onze twee andere beroepsopleidingen in Ethiopië en Kenia. Zo zijn ook de jongeren daar straks verzekerd van degelijk onderwijs, en kunnen ze goed voorbereid een start maken op de arbeidsmarkt”.


Stimulerend

Het proces van certificering heeft een positief effect gehad op de organisatie van de beroepsopleiding in Rwanda. Vóór de certificering beschikte de school bijvoorbeeld niet over een kwaliteitshandleiding. Deze hebben ze nu wel. Ook had de school bij aanvang alleen vaste procedures voor financiële processen, nu zijn er procedures voor alle belangrijke organisatieprocessen. Een andere belangrijke verbetering is de komst van een goed opgezet informatiesysteem. Alle belangrijke documenten worden nu op een systematische manier geordend. De ISO-certificering is doorlopend. Jaarlijks wordt bekeken of de school nog aan de kwaliteitseisen voldoet. Dit betekent dat er een grote stimulans voor de lokale medewerkers is om de bestaande kwaliteit te behouden.

SOS-Kinderdorpen zet zich in voor de toekomst van wees- en verlaten kinderen wereldwijd. Beroepsopleidingen zijn een belangrijke schakel naar een zelfstandig bestaan voor deze kinderen. In Oost-Afrika zetten we ons sinds 2005 in voor het verbeteren van het beroepsonderwijs. De ISO-certificering is één van de resultaten van het project ‘Onderwijs biedt Perspectief’, dat wordt ondersteund met een TMF-subsidie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= SOS-beroepsopleiding krijgt ISO-certificaat pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / SOS-beroepsopleiding krijgt ISO-certificaat mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */