Hongersnood Zuid-Soedan: SOS Kinderdorpen biedt noodhulp

28 februari 2017 - In Juba, de hoofdstad van Zuid-Soedan, bieden onze collega’s ter plaatse noodhulp aan 600 kwetsbare kinderen en hun familieleden. Zij voorzien hen van voedsel en schoon drinkwater. In Zuid-Soedan is namelijk de hongersnood uitgeroepen. De extreme droogte die leidt tot mislukking van de oogsten én de burgeroorlog die resulteert in voedselschaarste en stijgende voedselprijzen zorgen ervoor dat mensen dringend noodhulp behoeven.

Kinderen in kinderdorp Juba in Zuid-Soedan eten samen met hun SOS moeder

Een SOS medewerker ter plaatse vertelt dat de inflatie met 800% is gestegen. Voedsel is hierdoor onbetaalbaar geworden. “De steeds verder stijgende voedselprijzen hebben een enorme impact op het leven van families in Zuid-Soedan. Veel levens zijn in gevaar”, aldus Alberto Fait, Project Coördinator van SOS Kinderdorpen in Zuid-Soedan. Hij laat weten dat het meeste voedsel dat op de markten in Juba afkomstig is uit Oeganda. “Het transport van voedsel uit Oeganda is alleen soms vertraagd of wordt opgehouden”. Die onzekerheid heeft grote implicaties. Voor veel families is het verzamelen van een beetje voedsel en drinken om te kunnen overleven de dagelijkse realiteit.

Wat voor noodhulp biedt SOS Kinderdorpen in Zuid-Soedan?

  • Voedsel en drinkwater: uitdelen van eten en drinken aan de 600 kinderen en hun familie.
  • Onderwijs: we zorgen dat 140 kinderen naar school kunnen blijven gaan. “Doordat ouders niet meer in staat zijn om schoolgeld en uniformen te betalen schiet SOS te hulp. Zij moeten kiezen tussen educatie en primaire levensbehoeften”, aldus Fait.
  • Medische zorg: identificeren ondervoede kinderen en doorverwijzen naar gespecialiseerde zorgorganisaties.

SOS Kinderdorpen al bijna 40 jaar actief in Soedan

Sinds 1978 is SOS Kinderdorpen werkzaam in Soedan. Toen Zuid-Soedan in 2011 onafhankelijk werd, richtte SOS Kinderdorpen een nieuwe organisatie op om haar werk in het nieuwe land te continueren. Het kinderdorp in Zuid-Soedan bevond zich eerst in de noordelijke stad Malakal. Door aanhoudende gevechten evacueerden we dit kinderdorp eind 2013. In de hoofdstad Juba realiseerden we een nieuw kinderdorp. In juli 2016 ontvluchtten de SOS families door toenemend geweld weer hun familiehuizen. Inmiddels zijn zij weer teruggekeerd. Onze SOS collega's in Zuid-Soedan laten ons weten dat de 122 kinderen in het kinderdorp in Juba voldoende eten en drinken hebben.

Stop hongersnood in Afrika en help de kinderen! Kinderen zijn verzwakt en ondervoed. Zonder voedselhulp overleven zij niet.

Ja, ik help nu!

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Hongersnood Zuid-Soedan: SOS Kinderdorpen biedt noodhulp pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Hongersnood Zuid-Soedan: SOS Kinderdorpen biedt noodhulp mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */