Het eerste kindvriendelijke centrum in Damascus, Syrië

Het conflict in Syrië en de gevolgen daarvan, zoals het gedwongen verlaten van huis en haard, het verliezen van familie en het niet meer naar school te kunnen, zorgt ervoor dat de kinderen blootstaan aan vele gevaren en risico's. Zoals geweld, uitbuiting, verwaarlozing en misbruik. Kinderen vormen ongeveer 45% van de Syrische bevolking. Een veilige plek voor hen is daarom van essentieel belang.

Al 1.000 kinderen verwelkomd
Het eerste officiële kindvriendelijke centrum in Syrië is geopend in Damascus. Hier ontvangt SOS gemiddeld 120 kinderen per dag. Sinds de opening in 2013 hebben al 1.000 kinderen gebruik gemaakt van de recreatieve activiteiten en emotionele steun die geboden wordt.

Ondanks alle uitdagingen, met name met betrekking tot de veiligheidssituatie, is het SOS Kinderdorpen Syrië toch gelukt om als onderdeel van haar noodhulpprogramma een kindervriendelijk centrum te openen in Damascus. Het doel is om per maand 3.300 ontheemde en zwaar getroffen kinderen te helpen. 

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Het eerste kindvriendelijke centrum in Damascus, Syrië pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Het eerste kindvriendelijke centrum in Damascus, Syrië mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */