Hermann Gmeiner School en SOS kleuterschool in Liberia weer open

Blije gezichten afgelopen maandag 16 februari: na zes maanden van sluiting als gevolg van de ebola epidemie, konden de eersten scholen in Liberia hun deuren heropenen. "Ik ben heel blij dat ik weer naar school kan en dankbaar dat ik bij diegenen hoor die nog leven", vertelt Claris. "Ik kan eindelijk mijn vrienden en leraren weer zien op de campus, hoewel we nog wachten op een aantal mensen die we nog niet hebben gezien..."

De SOS Hermann Gmeiner International School en de SOS kleuterschool in Monrovia zijn bij de eerste scholen die weer les kunnen geven. In totaal 400 studenten en 25 leraren van de Hermann Gmeiner School en 53 kinderen en 9 leraren van de kleuterschool stonden al vroeg voor de poorten van het terrein. Blij dat ze weer naar school mochten. Ouders waren mee, gelukkig dat hun kind(eren) weer naar school kunnen en ook om te laten zien hoe belangrijk zij educatie vinden.

Er gelden strenge maatregelen om de kans op nieuwe ebolabesmettingen te minimaliseren. "We zijn ons ervan bewust dat er nog altijd gevallen van ebola in het land zijn", vertelt Quendi Appleton, hoofd van het SOS Medisch Centrum in Monrovia. "De leerlingen komen vanuit verschillende gemeenschappen, waakzaamheid is noodzakelijk. Daarom hebben we een zeer hoge gezondheids- en hygiënestandaard op onze scholen vastgelegd. Bij de ingang wordt de temperatuur van alle studenten, kinderen, ouders en leraren gemeten en verspreid over de campus staan er watertaps met chloorwater opgesteld."

De eerste dag wordt gewijd aan voorlichting over de ziekte en de voorzorgsmaatregelen die op de campus genomen worden. Ondanks het feit dat de leerlingen elkaar geen hand mogen geven of elkaar kunnen omhelzen, is de de sfeer uitgelaten. Iedereen praat met elkaar, een lach op het gezicht.

De afgelopen weken is het aantal besmettingen in Liberia langzaam maar zeker gedaald, tot drie bevestigde gevallen in de eerste week van februari. Meer dan 9.000 mensen zijn in de afgelopen maanden overleden aan het dodelijke ebolavirus. Liberia kent vooralsnog het hoogste aantal slachtoffers: 3.858*. 

* Bron: Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), 10 februari 2015

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Hermann Gmeiner School en SOS kleuterschool in Liberia weer open pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Hermann Gmeiner School en SOS kleuterschool in Liberia weer open mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */