Geweld in Venezuela en de Oekraïne

Het nieuws laat heftige beelden zien van de situatie in Venezuela en de Oekraïne. Graag laten we u weten hoe het met de SOS kinderen en families in deze landen gaat. 

Oekraïne
Alle kinderen en medewerkers binnen onze Oekraïense programma's zijn ongedeerd en veilig. Het kinderdorp in Lugansk, in het Oosten van het land dichtbij de Russische grens, heeft geen hinder ondervonden van de protesten en het dagelijks leven hier kan gewoon doorgaan.

Het landelijke kantoor van SOS Oekraïne, het staf kantoor van kinderdorp Brovary en ons familieversterkend programma in Kiev zijn uit veiligheidoverwegingen gesloten. Onze lokale collega's houden gedurende de onrust contact met de families die we ondersteunen met ons familieversterkend programma: het gaat gelukkig goed met hen. 

Helaas is het nog onduidelijk of de huidige moeilijke economische situatie invloed zal gaan hebben op onze programma's in de Oekraïne. 

Venezuela
Het hoofd van SOS Kinderdorpen Venezuela, Mr. Jose Luis, heeft laten weten dat "De situatie uiterst moeilijk en heftig is. De demonstraties en rellen duren al ruim 2 weken en hebben geleid tot veel doden en gewonden. We zijn opgelucht dat de kinderen en families binnen onze programma's en onze collega's ongedeerd zijn gebleven. Maarwe houden de ontwikkelingen zorgvuldig in de gaten. We hopen ook dat de kinderen en jongeren gewoon naar school kunnen blijven gaan en dat de families in ons familieversterkend programma op ons kunnen rekenen indien nodig. Het gaat om continu risico management om te kunnen waarborgen dat al onze mensen veilig zijn.”

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Geweld in Venezuela en de Oekraïne pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Geweld in Venezuela en de Oekraïne mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */