Feestelijke opening Abobo Gare

Op 23 september 2016 was de feestelijke officiële heropening van SOS kinderdorp Abobo Gare, waarbij werd gedanst, gezongen en er waren verschillende bijzondere toespraken.

Na een uitgebreide renovatie, waarbij de SOS families tijdelijk bij elkaar werden ondergebracht, konden de moeders en kinderen afgelopen jaar tot hun grote blijdschap hun nieuwe familiehuizen betrekken. “De leefomgeving van de kinderen is enorm verbeterd: zo zijn de speelvelden mooier en groener, is er een nieuwe activiteitenruimte, zijn de huizen lichter en comfortabeler, en ook de beveiliging is beter”, vertelt één van de moeders. “Wij zijn onze donoren en (lokale) sponsors dan ook zeer dankbaar dat ze dit mogelijk hebben gemaakt.”
 

Bezoek First Lady

Emmanuelle mocht namens alle kinderen in het kinderdorp, de festiviteiten aftrappen met een warm welkom aan de gasten, waaronder ook de First Lady van Ivoorkust - mevrouw Dominique Ouattara. Ouattara onderstreepte dat ze “trots is op het werk van het kinderdorp, omdat de SOS moeders en medewerkers ervoor zorgen dat de kinderen weer plezier hebben, gelukkig zijn. En zich kunnen ontwikkelen zoals andere kinderen.” Om haar steun voor het kinderdorp verder kracht bij te zetten, deed ze een prachtige donatie in de vorm van boeken, meubels, computers, televisies, keukenapparatuur, airconditioners en matrassen. Daarnaast bezocht ze één van de familiehuizen, waar ze met de SOS moeder Gueu en haar kinderen sprak. Bekijk hieronder de foto's.

 


 

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je het laatste nieuws van SOS Kinderdorpen ontvangen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik meld me aan

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Feestelijke opening Abobo Gare pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Feestelijke opening Abobo Gare mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */