Elk kind telt mee

Oók de kinderen die er alleen voor staan. Die de zorg van hun familie zijn verloren of op straat leven. Sluit je aan bij onze oproep #CountAllChildren, want ook zij verdienen een kans op een betere toekomst.

Elk kind telt meeIn 2015 hebben regeringsleiders wereldwijd de internationale ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals – SDG’s) opgesteld. Ambitieuze doelen, gericht op onder meer:

  • Het bestrijden van ongelijkheid

  • Het verbeteren van de gezondheidszorg

  • Het bieden van onderwijs voor iedereen

  • Het beëindigen van geweld tegen alle kinderen

De belofte daarbij: 
#LeaveNoOneBehind. Laat niemand achter.


Maar zoals het er nu voor staat, laten de doelstellingen vele kinderen achter. Kinderen die op straat leven, in weeshuizen of instituties, slachtoffer zijn geworden van mensenhandel. Deze kinderen staan er niet alleen alleen voor, ze zijn ook nog eens onzichtbaar. Dit komt doordat het framework van de SDG’s dataverzameling niet is uitgerust om kinderen die zonder ouderlijke zorg opgroeien en/of op straat leven mee te nemen in de telling. Dit moet veranderen!

Oproep

Wij roepen daarom leiders en experts, die deze dagen (15-18 januari 2017) deelnemen aan het UN World Data Forum in Zuid Afrika, op om hun belofte waar te maken en ook deze meest kwetsbare kinderen mee te nemen in de voortgangsmetingen van de ontwikkelingsdoelen . Zodat ook zij de kans krijgen op een veilige, gelijkwaardige en kansrijke toekomst.

Geef alle kinderen de kans op verandering

De SDG’s bieden een kans om de levens van miljoenen kinderen te veranderen. Maar wanneer we de manier waarop we de ontwikkelingen meten niet veranderen, krijgen miljoenen kinderen die kansen niet. Het World Data Forum is hét moment voor overheden en donateurs om beslissingen  te nemen die deze status quo aanpakken. Experts wereldwijd geven aan dat het mogelijk is om de ‘telling’ aan te passen: áls de politiek leiderschap toont en neemt. 


Sluit je aan bij onze oproep: #countallchildren. Want alle kinderen tellen mee!

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Elk kind telt mee pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Elk kind telt mee mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */