Eerste SOS Kus- en Knuffelzone geopend in Nederland

15 mei 2017 - Vandaag, op Wereldfamiliedag, is bij basisschool Het Anker in Spijkenisse de eerste SOS Kus- en knuffelzone van Nederland geopend. Met deze zone vragen we aandacht voor het belang van familieliefde. Op deze speciaal ingerichte SOS Kus- en Knuffelzone kunnen ouders hun kinderen elke schooldag knuffelen voor en na hun schooldag. Zo maken we onze visie 'Zonder liefde kan een kind niet groeien' ook in het dagelijkse leven tastbaar.

“Geweldig dat Het Anker op deze manier het belang van familieliefde onderstreept. Alle kinderen waar ook ter wereld hebben een warm en fijn thuis nodig om in op te groeien. Ik vind deze zone zo’n slim idee. Het creëert een liefdevol momentje. Hartstikke mooi toch? Zeker als je bedenkt dat 1 op de 10 kinderen in de wereld opgroeit zonder de zorg van een liefdevolle familie”. - Kim-Lian van der Meij (ambassadeur SOS Kinderdorpen)

Opening Kus- en Knuffelzone op Wereldfamiliedag

Dat de eerste SOS Kus- en Knuffelzone juist vandaag werd geopend is geen toeval. Meer dan twintig jaar geleden riepen de Verenigde Naties 15 mei namelijk uit tot “International Day of Families”, oftewel Wereldfamiliedag. Een dag die SOS Kinderdorpen jaarlijks aangrijpt om de onmiskenbare waarde van familieliefde te onderstrepen. Margot Ende, algemeen directeur van SOS Kinderdorpen:

“Wij vinden dat je familie echt moet vieren. Want het is geen vanzelfsprekendheid. Dat zien wij in ons dagelijkse werk voor kinderen die familieliefde ontberen. De SOS Kus- en Knuffelzone is een leuke en luchtige manier om voor iets heel wezenlijks aandacht te vragen”.

Kinderopvang Mundo doneert SOS Kus- en Knuffelzone aan basisschool Het Anker

De SOS Kus- en Knuffelzone werd door Kinderopvang Mundo cadeau gedaan aan basisschool Het Anker. Directeur-bestuurder van Mundo, Monique Dongelmans was erg blij met dit initiatief:
“Bij Mundo willen we met de basisscholen waarmee we samenwerken mooie herinneringen creëren voor de kinderen. Deze Kus- en Knuffelzone draagt daar aan bij. Ik hoop dan ook dat veel scholen het voorbeeld van Het Anker zullen volgen”.

Ook Lies Maliepaard, schooldirecteur van Het Anker is verheugd dat juist op hun speelplaats de eerste SOS Kus- en Knuffelzone is ingericht. De visie van SOS Kinderdorpen ligt geheel in het verlengde van de filosofie van zijn school:
"We geloven in ieder kind, zien ieder kind. Elk kind mag bij ons zijn wie hij of zij is. Onze school, de kinderopvang en natuurlijk de liefdevolle ouders zijn hierin belangrijke partners.”

Ook een SOS Kus- en Knuffelzone bij jouw school?

We hopen dat heel veel (kleuter)scholen een SOS Kus- en Knuffelzone willen installeren. We werken hiervoor met een gespecialiseerd bedrijf samen; zij zorgen voor een snelle plaatsing met een mooi en langdurig resultaat.

Ben je als school geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar lenneke@soskinderdorpen.nl.

Ja, ik wil meer informatie over de Kus- en Knuffelzone

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Eerste SOS Kus- en Knuffelzone geopend in Nederland pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Eerste SOS Kus- en Knuffelzone geopend in Nederland mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */