Nieuw SOS kinderdorp in Damascus, Syrië

SOS Kinderdorpen zal een nieuw kinderdorp openen in Syrië om de capaciteit, om de door de oorlog getraumatiseerde kinderen, op te kunnen vangen, te vergroten.

extra kinderdorp damascus sos kinderdorpen

Nieuw kinderdorp Damascus

Wilfried Vyslozil, bestuurslid van SOS Kinderdorpen wereldwijd gestationeerd in München: “Honderdduizenden kinderen zijn vluchteling en tienduizenden onschuldige kinderen hebben hun ouders verloren – allemaal getraumatiseerde kinderen. Als antwoord hierop heeft SOS haar hulp in Syrië uitgebreid: er is een voormalig vakantiedorp in een relatief veilige buurt aangekocht om dienst te doen als (t)huis voor 150 kinderen. Hier kunnen we kinderen voor een langere tijd helpen en verzorgen. Dit nieuwe dorp ziet er goed uit, is groen, schoon en veilig en groot. Het park meet 10.000 vierkante meters, heeft 18 kleine appartementen, gemeenschappelijke ruimtes om te counselen, ruimte om te sporten en om te spelen.”

Extra huisvesting voor uit Aleppo gevluchte kinderen

Op dit moment is er nog één ander kinderdorp in Damascus dat naast de kinderen die al in dit kinderdorp woonden, ook nog eens plek moet geven aan ongeveer 350 uit Aleppo geëvacueerde kinderen. De kinderen waar SOS geen familieleden meer van heeft kunnen vinden, zullen naar het nieuwe dorp gaan. SOS Kinderdorpen is op dit moment de enige organisatie die de benodigde infrastructuur biedt om kinderen lange termijnhulp te bieden in Syrië.

Het nieuwe dorp biedt:

  • Een thuis voor kinderen die nu geen eigen plek hebben

  • Een veilig onderkomen voor de kinderen. Het dorp is een oase in een oorlogsgebied

  • Van noodhulp naar structurele hulp

Alles over de situatie in SyriëAanmelden nieuwsbrief

Wil je het laatste nieuws van SOS Kinderdorpen ontvangen? Meld je dan nu aan voor de nieuwsbrief.

Ja, ik meld me aan

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Nieuw SOS kinderdorp in Damascus, Syrië pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Nieuw SOS kinderdorp in Damascus, Syrië mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */