Ecuador getroffen door zware aardbeving

Zaterdag 16 april werd Ecuador getroffen door een aardbeving van 7,8 op de schaal van Richter. In de uren en dagen erna volgden verschillende (zware) naschokken. De bevingen hebben aan meer dan 500 mensen het leven gekost, een aantal dat nog kan oplopen doordat er nog vele mensen worden vermist. Meer dan 4.500 mensen raakten gewond. De kuststad Pedernales is het zwaarst getroffen, meer dan 60% van de stad is verwoest. Er is geen elektriciteit en water is schaars.
 
SOS families zijn veilig na aardbeving Ecuador
Kinderen, families en medewerkers van SOS Kinderdorpen Ecuador zijn veilig na de aardbeving van afgelopen zaterdag en latere naschokken. We volgen de situatie op de voet en bieden hulp vanuit drie van onze lokale programma’s. Onder meer met de distributie van voeding, water en non-food items als kleding en hygiënekits, het bieden van onderdak, medische hulp en het opzetten van kindvriendelijke ruimtes.


Meer dan 150.000 kinderen zijn door de aardbeving getroffen. Onze prioriteit ligt bij:

  • het opvangen van kinderen die hun ouders zijn kwijtgeraakt in de chaos na de aardbeving. We proberen hen waar mogelijk te herenigen met hun familie;

  • kinderen en hun families die als gevolg van de aardbeving in een kwetsbare / noodsituatie terecht zijn gekomen. 

SOS Kinderdorpen in Ecuador
Wij werken sinds 1963 in Ecuador. Er zijn zes kinderdorpen, zes familieversterkende programma’s en tien jongerenprogramma’s.
 
Situatie in SOS kinderdorp Esmeraldas
Na de aardbeving werd er een waarschuwing uitgegeven voor een mogelijke tsunami. De kinderen, jongeren en moeders uit het kinderdorp werden daarom geëvacueerd met steun van het Rode Kruis. Ze konden snel weer terugkeren in het kinderdorp / jongerenhuis. Er is geen fysieke of materiële schade gemeld door onze collega’s uit Esmeraldas.

Situatie in SOS kinderdorp Portoviejo
Ondanks naschokken is er geen melding gemaakt van gewonden of dodelijke slachtoffers onder kinderen of families in de programma’s van SOS Kinderdorpen. In Portoviejo is momenteel geen elektriciteit. Er is daarom behoefte aan een generator voor telefonie / communicatie. Omdat de toegangswegen naar Portoviejo zijn beschadigd is er een tekort aan voorraden, vooral van water en voedsel.
 
De situatie in Quito, Cuenca, Guayaquil en Ibarra is stabiel. Er is door onze SOS collega’s ter plaatste geen materiële of fysieke schade gemeld

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je meer nieuws van SOS Kinderdorpen ontvangen? Meld je dan direct aan voor onze nieuwsbrief.

Ja, ik meld me aan

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Ecuador getroffen door zware aardbeving pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Ecuador getroffen door zware aardbeving mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */