Ebola voorzorgsmaatregelen in onze kinderdorpen

In West-Afrika is de grootste Ebola epidemie ooit uitgebroken. Er zijn inmiddels meer dan 13.500 mensen besmet en het dodental staat volgens de WHO nu op 5.000*. Liberia, Guinee en Sierra Leone zijn het hardst getroffen. Hier lees je het laatste nieuws en wat wij met jullie hulp (hebben) kunnen betekenen voor de families in de getroffen gebieden. 

3 november
Door de dreigende situatie van het aantal Ebola-besmettingen, houden we binnen onze programma’s in Liberia alle voorzorgsmaatregelen aan. Kinderen, moeders en staff van de kinderdorpen in Monrovia en Juah Town blijven strikt in en rondom hun huizen en houden elkaar zorgvuldig in de gaten. Thuis zijn ze veilig. De moeders geven thuis les aan de kinderen, zodat ze niet al teveel achterlopen en ze toch een beetje het gevoel krijgen dat het leven zo normaal mogelijk door gaat.

Intussen loopt onze noodhulp onophoudelijk door:

  • Het medisch centrum in Monrovia is 24/7 open en behandelt patienten (die niet besmet zijn).
  • Zakken van 25 kilo rijst per stuk zijn uitgedeeld aan alle SOS families en medewerkers. Prijzen zijn zo exponentieel toegenomen dat er een voedselcrisis dreigt.
  • In tijdelijke zorgcentra vangen we (wees)kinderen op en zorgen we dat zij voldoende voeding en andere benodigdheden krijgen. Er wordt gekeken of zij biologische familie hebben die voor hen kan zorgen of dat alternatieve zorg nodig zal zijn.
Direct doneren

* Bron: Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), 3 november 2014

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Ebola voorzorgsmaatregelen in onze kinderdorpen pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Ebola voorzorgsmaatregelen in onze kinderdorpen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */