Duizenden kinderen tekenen voor SOS Kinderdorpen

Dit najaar vraagt SOS Kinderdorpen aandacht voor het belang van familieliefde voor kinderen die er wereldwijd alleen voor staan. Daarom heeft de kinderorganisatie een tekenwedstrijd georganiseerd voor kinderen op basisscholen. De tekenwedstrijd met het thema familie is een groot succes geworden, er deden 1.800 leerlingen mee van vijftien verschillende scholen, verspreid over het hele land. Directeur Margot Ende van SOS Kinderdorpen: ‘Al die tekeningen over familieliefde zijn zo bijzonder, zo kleurrijk en zo universeel. Het was hartverwarmend om te zien.’

Met de tekeningen laten de kinderen zien dat ze goed beseffen hoe belangrijk familieliefde is. Dat is precies waar SOS Kinderdorpen aandacht voor wil, want: familie is je basis.

Behalve dat de tekenwedstrijd een mooi moment was om met kinderen stil te staan bij hun eigen familiemomenten, konden kinderen ook iets leren over wat er nog meer gebeurt in de wereld. Bijvoorbeeld dat niet alle kinderen het zo goed hebben. Per school werden er drie winnaars gekozen. Daarnaast zocht de bekende kinderboekenillustrator Sieb Posthuma persoonlijk de landelijke winnaar uit. Posthuma was onder de indruk van de tekeningen, hij vond ze mooi, ontroerend, intelligent en creatief: ‘Precies zoals kinderen zijn’.

De winnende tekeningen komen de hele maand december in de dichtstbijzijnde Bijenkorf te hangen. De winnaars kregen behalve een mooie beker, ook  hun tekening op canvas uitgeprint (met dank aan de canvas company) en een waardebon van onze partner de Bijenkorf.
 


          De landelijke winnares Merel Dinispina (groep 8) kreeg behalve een heel grote beker een door Posthuma gesigneerd boek van Mr Finney cadeau.

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Duizenden kinderen tekenen voor SOS Kinderdorpen pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Duizenden kinderen tekenen voor SOS Kinderdorpen mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */