Doe mee aan het SOS jongerendebat

De rechten van het kind, wie kunnen daar nu beter over meepraten dan kinderen/jongeren zelf? Om die reden organiseren we op dinsdag 24 november vanaf 14.30 uur  het SOS Jongerendebat in het Felix Meritis, te Amsterdam. Gespreksleider is Tako Rietveld, de eerste kindercorrespondent van Nederland én de wereld. 

Onderwerp van debat:
is het wel of niet nodig om kinderen in ontwikkelingslanden te helpen  als SOS Kinderdorpen?

SOS Kinderdorpen bestaat 50 jaar en wil rondom de Internationale dag van de Rechten van het Kind  jongeren aan het woord laten over het werk van goede doelen voor kinderen. We laten zien wat wij doen, wat het belang is van een liefdevol en veilig thuis voor kinderen,  maar vinden het vooral belangrijk te horen hoe de jongeren erin staan. Wat vinden zij belangrijk?
Bij het debat zijn onder andere SOS algemeen directeur Margot Ende en vier oud- SOS kinderen aanwezig. Zij gaan de vier ‘debatteams’ begeleiden en vertellen ook hun eigen SOS verhaal.

Meedoen?
In totaal kunnen 40 jongeren in de leeftijd van 14-16 jaar deelnemen aan het debat en is er ruimte voor 80 kinderen in het publiek. Wil jij met een groep kinderen uit je klas (totaal 10), deelnemen? Stuur dan een mail naar willemijn@soskinderdorpen.nl. De andere klasgenoten zijn welkom op de tribune om mee te luisteren en het debat te steunen.

Wat: SOS jongerendebat
Datum: 24 november
Tijdstip: 14.30-17.00 uur
Locatie: Felix Meritis in Amsterdam

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Doe mee aan het SOS jongerendebat pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Doe mee aan het SOS jongerendebat mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */