Dag van de Rechten van het Kind

20 november 2013

Vandaag is een bijzondere dag waar we graag even bij stil staan: de internationale Dag van de Rechten van het Kind. Als SOS Kinderdorpen weten we hoe ontzettend belangrijk deze Rechten van het Kind zijn. Dat zit in het DNA van onze organisatie, en daar werken we dagelijks ontzettend hard voor. 

Juist in deze dagen waarin een vreselijke ramp de Filipijnen teistert, hebben in het bijzonder veel respect voor onze collega's daar. Ze zetten alles op alles om het beter te maken voor de kinderen. Er zijn al kindvriendelijke ruimtes gecreeërd in de wijken Tigbao en Palanog in Tacloban. De kinderen zijn daar veilig en worden verzorgd zodat hun ouders overdag kunnen zorgen dat hun leven weer enigszins op orde komt. Sinds gisteren vangen onze collega's ter plaatse 100 kinderen op. Dit aantal zal alleen maar meer worden in de komende dagen. SOS Children's Villages the Philipines is de enige organisatie die dit tot nu toe heeft gerealiseerd, veel andere organisaties moeten nog mensen en middelen mobiliseren, maar wij hebben het voordeel dat we er al waren.

Daarnaast zijn ze in Tacloban volop bezig met het opzetten van een centrum voor familieversterking. Van hieruit kunnen we families en kinderen uit ons familieversterkend programma zoeken die nu nog vermist worden. Hier kunnen we kinderen opvangen en gezonde maaltijden bieden en hun ouders ondersteunen bij het weer opbouwen van hun levens.

Kinderen hebben het recht om gelukkig te zijn. Speciaal vandaag danken we iedereen in Nederland die hieraan bijdraagt! 

 

SOS Kinderdorpen en de Postcode LoterijSOS Kinderdorpen en CBF KeurmerkSOS Kinderdorpen en ANBI 
 
Giro: 2280
Iban: NL90INGB0000002280 

Disclaimer   Privacy en cookies
Volg ons via   Facebook Twitter Youtube  Pinterest

/* pageName= Dag van de Rechten van het Kind pagePrefix= breadCrumb=Actueel / Nieuwsoverzicht / Dag van de Rechten van het Kind mainDomain=sos-kinderdorpen.nl langIdentifier=NL:nl,nl */